Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση υποστήριξης Δ.Παυλακούδη στην Πρωτοβουλία Ευρώπη της Δίκαιας - Αλληλέγγυας Συνύπαρξης



ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΡΙΖΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία , από ανθρώπους προβληματιζόμενους όχι μόνον για το περιβάλλον και το μικρόκοσμο τους αλλά για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Ανθρώπων που προτείνουν μέσω της Ανοιχτής Επιστολής τους μια πολιτική ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ , ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ όχι μόνο Γερμανίας και Ελλάδας , αλλά και ευρύτερα όλων των Ευρωπαικών χωρών με γνώμονα ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ όλων των δοκιμαζόμενων ευρωπαικών λαών και ασφαλώς και του ελληνικού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ όλοι εντός των συνόρων της Ελλάδος θεωρούν πως στο εξωτερικό υπάρχει για τη χώρα μας μόνο καχυποψία και αρνητισμός ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ την ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του λαού μας.
Έχει σημασία να καταλάβουμε πως η κρίση δεν είναι ΕΘΝΙΚΗ ή ΤΟΠΙΚΗ αλλά ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.
Έχει σημασία να δώσουμε τα χέρια με όλους τους ευρωπαίους συμπολίτες μας και να προβάλλουμε τις κοινές μας ανησυχίες , τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας ΩΣΤΕ Η κοινή πατρίδα όλων μας η ΕΥΡΩΠΗ να ξεπεράσει την κρίση ενωμένη.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΚΑΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ >
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ να προβάλλουν ΠΩΣ ΠΕΡΑ και ΠΙΣΩ από την κατά τόπους  άρνηση ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ , ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ!
Με συγκινεί δε και με τιμά ιδιαίτερα πως εκ των εμπνευστών της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ είναι ο Παναγιώτης Παυλακούδης ( Pan Pavlakoudis ) , που τυχαίνει να είναι συγγενής μου , Μηχ/λόγος Μηχ/νικός, Πολιτικός Σύμβουλος .

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ
Ευρώπη της Δίκαιας - Αλληλέγγυας Συνύπαρξης
Αγαπητοί φίλοι, αξιότιμοι Υποστηρικτές αυτής της Πρωτοβουλίας.
Σας παρακαλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία «Δίκαια Συνύπαρξη – Αλληλέγγυος Συνασπισμός», εφόσον βέβαια ανταποκρίνεται στις απόψεις σας, ή άπτεται αυτών, και να υπογράψετε ονομαστικά την ακόλουθη «ανοιχτή επιστολή».
Ανοιχτή Επιστολή
Πρωτοβουλία «Δίκαια Συνύπαρξη – Αλληλέγγυος Συνασπισμός».
Έντεκα περίπου εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση. Δεν αρμόζει, η Ελλάδα να βαστάξει το βάρος της υπευθυνότητας της συστημικής οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται στα πλαίσια αυτά σκληρές θυσίες, και καταβάλουν σκληρή προσπάθεια: Συνταξιούχοι, παιδιά και ολόκληρες οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.
Οι ίδιοι πολίτες παρακολουθούν καρτερικά το επικείμενο ξεπούλημα της χώρας – υπομένοντας ταυτόχρονα τον εμπαιγμό, τις ταπεινωτικές εκδηλώσεις, και την παραπληροφόρηση των διεθνών ΜΜΕ, ενώ αυτοί ακριβώς που συνετέλεσαν ουσιαστικά στην δημιουργία της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καρπώνονται το όφελος και αναζητούν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη:
οι τράπεζες, τα Hedgefounds, οι CDS–παίχτες, οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι και οι μεγαλοεπενδυτές,
που και βέβαια στηρίχθηκαν στην ακατάσχετη, διαλυτική, ανεύθυνη, απερίσκεπτη, αναξιοκρατική, πελατειακή πολιτική προηγούμενων Ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά ταυτόχρονα και στην περιοριστική οικονομική και κυρίως Αγροτική πολιτική των Βρυξελλών, στα αναγκαστικά υπέρογκα κόστη εξοπλισμών (ως Χώρα τού ΝΑΤΟ!!!), όπως και στην δυναμική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, από την παραγωγή προϊόντων, στην κατεύθυνση της παροχής Υπηρεσιών, και της κατανάλωσης βασισμένης στα δάνεια.
Η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας με ανατροπές, είναι εντελώς αναγκαία. Όμως, η ασυνήθιστα περιοριστική πολιτική της Τρόικας των δανειστών, οδηγεί την χώρα όχι μόνο σε βαθιά, μακρόχρονη, οικονομική ύφεση: η ανεργία ανήλθε στο 24%, και αυτή της νέας γενιάς με σχετικά υψηλό μορφωτικό επίπεδο στο 52%.
Η κοινωνία καταλαμβάνεται από μια αυξανόμενη κατάθλιψη, μπροστά σε μια αδιέξοδη κατάσταση. Η οικονομική ρευστότητα και οι επενδύσεις στέρεψαν εντελώς. Τα εισοδηματικά χαμηλά κοινωνικά στρώματα και η Μεσαία Τάξη διαλύονται. Οι εξτρεμιστικές δεξιές και κυρίως φασιστικές δυνάμεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος και επιρροή στην κοινωνία. Αυτό αποτελεί μια εξέλιξη ντροπής για ένα λαό που αγωνίσθηκε και προσέφερε πολλά θύματα για την Δημοκρατία, και γιά την Ελευθερία της Ευρώπης.
Ήλθε λοιπόν η στιγμή να τολμήσουμε περισσότερα, και να θεωρήσουμε ότι ένα λελογισμένο δημόσιο χρέος αποτελεί και επένδυση για το μέλλον. Το όραμα της ενωμένης Ευρώπης θα αναδειχθεί, θα αναδυθεί, μέσα από την συνεργασία των λαών και των εθνών. Μόνο μέσα από την συλλογικότητα και την αμοιβαιότητα, θα κερδηθεί μια Ελεύθερη, Δημοκρατική Ευρώπη.
Η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των λίγων, αλλά των πολλών, των ενεργών πολιτών, των πολιτών με ανοχή και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του άλλου, των Πολιτών που συμμετέχουν στο Κοινωνικό γίγνεσθαι. Πρέπει να είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης, και όχι η Ευρώπη της αντίθεσης, των συγκρούσεων και της διαφωνίας.
Η Ευρώπη πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά, έτσι ώστε η αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας, να μπορεί να αντιμετωπισθεί από την Ελληνική κοινωνία, να κινηθεί σε ανεκτά όρια, πρέπει να διευκολύνει, να θεσπίσει ένα ουσιαστικό Επενδυτικό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης, προτού καταστραφούν πλήρως και τα υγιή τμήματα της οικονομίας, και προτού η κοινωνία οδηγηθεί σε έκρηξη.
Το διακύβευμα είναι η ολοκλήρωση της Ευρώπης και η συγκατοίκηση των λαών της σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό σπίτι. Η διαδικασία ενοποίησης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και περνάει το βάπτισμα του πυρός. Η Ευρώπη (και η Ευρωζώνη) χωρίς την Ελλάδα δεν θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν θα αποτελεί την Ευρώπη του Πνεύματος και του Πολιτισμού, την Ευρώπη της Ειρήνης και της Ευμάρειας όλων.

Η τιμωριτική πολιτική έναντι της Ελλάδας - που ορισμένοι παράλογα και απερίσκεπτα πρεσβεύουν – δεν αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Η λύση είναι να στηρίξουμε την Ελλάδα στην προσπάθειά της για ανόρθωση, στα πλαίσια ενός αλληλέγγυου συνασπισμού. Η συμβολή μας, θα μας οδηγήσει στο να μπορούμε
μελλοντικά να ισχυριστούμε ουσιαστικά,
στο πνεύμα του John F. Kennedy, ότι
«Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι Πολίτες».
«Ντροπή δεν αποτελεί η πτώση, αλλά η παραμονή εν αυτής» (Δημόκριτος).
«Ομοφροσύνη φυλίην ποιεί» (Δημόκριτος)
http://www.offenerbrief.eu/dev/index.php?l=gr
Με ειλικρινή χαρά και με την ελπίδα πως ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΘΥΝΟΥΝ !!!


Δημήτριος Χ. Παυλακούδης , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων -Μενεμένης - Msc. Μεσαιωνικής - Ελληνικής Φιλολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου