Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πέρασε με 167 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ο Προϋπολιγισμός του 2013!




Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013. Ψήφισαν 299 βουλευτές. 167 ψήφισαν «ναι», 128 ψήφισαν «όχι», 4 «παρών» και ένας βουλευτής απουσίαζε. «Παρών» ψήφισαν ο Μίμης Ανδρουλάκης ο Γιάννης Κουτσούκος, και η Άντζελα Γκερέκου (ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ), «όχι» ψήφισαν και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ.


«Ναι σε όλα» εκτός από τα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών ψήφισε ο Γιώργος Κασαπίδης (πρώην ΝΔ), «όχι» ο Μιχάλης Κασσής και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ). «Ναί» ψήφισε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Παρών στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αφάλισης και «ναι σε όλα» ψήφισε ο Θοδωρής Σολδάτος, βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.
Λίγο νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας του πως «δεν είναι το αύριο, αλλά τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι «αυτός και το κόμμα του είναι το λόμπι της παράνοιας» με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης σύμφωνα με τα οποία όσοι υπέγραψαν το Μνημόνιο «θα παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη».

«Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενώ ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την κυβέρνηση ως «έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος αφού τήρησε ό,τι του ζήτησαν περιμένε στο τέλος την επιβράβευση. Όμως ο μαθητής έμεινε μεταξεταστέος» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου