Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η Ζούγκλα δεν είναι μακριά, Του Μιχάλη Αλεξανδρίδη



Όταν κάποιοι πιστεύουν ότι με προπηλακισμούς και γιουχαΐσματα είναι δυνατόν να διεκδικήσουν το δίκιο τους ή εν πάση περιπτώσει να προωθήσουν τα αιτήματά τους, τότε η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα.
 Σιγά το νέο, θα μου πείτε, καθώς όλοι συμφωνούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το πολίτευμά μας είναι εξόχως προβληματικός και αναποτελεσματικός.
Ωστόσο όλα έχουν το όριό τους ή, καλύτερα, πρέπει να έχουν το όριό τους.

Χθες προπηλακίστηκε χυδαία ο γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκαγκ Ομπερμάιερ. Δεν έτυχε να γνωρίσω τον εν λόγω διπλωμάτη, αλλά, από όσα μου έχουν πει οι συνάδελφοί μου, που στο πλαίσιο του ρεπορτάζ τους έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, πρόκειται για έναν γλυκύτατο άνθρωπο, προσηνή και εξόχως ευγενικό, που όχι απλώς δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, αντίθετα εργάζεται συστηματικά για τη σύσφιγξη των ελληνογερμανικών σχέσεων και την παραγωγή γεγονότων που στέλνουν στη Γερμανία θετικά μηνύματα για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της.
Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν οι διαδηλωτές έχουν τα δίκια τους.
Είναι σκληρό να μειώνονται τα εισοδήματά σου κι ακόμη σκληρότερο να χάνεις τη δουλειά σου.
Ωστόσο είναι απείρως σκληρότερο να χάνεις την ανθρωπιά σου και να νομίζεις ότι η βία και οι ύβρεις συμπεριλαμβάνονται στη φαρέτρα των… δημοκρατικών συνδικαλιστικών αγώνων.
Αυτοί που χίμηξαν χθες στο γερμανό πρόξενο, μη σεβόμενοι ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, το οποίο είναι εμφανές από την κινητική αδυναμία του, δεν είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν πέρυσι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ και τραμπούκισαν κατά του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη;
Αυτοί που όρμησαν, για να αρπάξουν τα έγγραφα που κρατούσε ο γερμανός διπλωμάτης, και του έσπασαν τα γυαλιά δεν είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν πολλάκις στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, διαλύοντας τη συνεδρίαση του σώματος μετά την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να εισηγηθεί τη λήψη της απόφασης που απαιτούσαν;
Όταν η βία μπαίνει έτσι στην καθημερινότητά μας, η ζούγκλα δεν είναι μακριά.

Υ.Γ. 1. Η δήλωση του κ. Ομπερμάιερ ότι δεν ήταν θύμα επίθεσης, πως το περιστατικό οφείλεται σε παρεξήγηση και ότι δεν έγινε και τίποτα, αφού τα γυαλιά του κοστίζουν μόνον 3 ευρώ, αποτελεί ακόμη ένα ράπισμα στη βία και σε εκείνους που του επιτέθηκαν.
Πηγή δημοσίευσης : www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου