Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Η κυρία Ασπασία και η ιστορία , Του Τάκη Θεοδωρόπουλου



Η εξυγίανση της εκπαίδευσης στη χώρα μας ξεκίνησε από το 1ο Νηπιαγωγείο του Νυδρίου Λευκάδας, όπου μέχρι πρότινος εργαζόταν η κυρία Ασπασία. Η εν λόγω νηπιαγωγός, επί τη ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ζήτησε από τους πεντάχρονους μαθητές της να ζωγραφίσουν τη σημαία της πατρίδας τους.
Διαπιστώνοντας δε ότι ορισμένοι εξ αυτών ζωγράφισαν αντί για τη γαλανόλευκο τη μαυροκόκκινη της γείτονος Αλβανίας, ανήρτησε στην τάξη και το περί ου ο λόγος αλλόφυλο έμβλημα. Γονείς δε των μαθητών, εντοπίζοντας τη δράση της πέμπτης φάλαγγας στις τρυφερές ηλικίες, δεν αρκέστηκαν να διαμαρτυρηθούν στον διευθυντή, αλλά συνέγραψαν και επιστολή προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κύριο Μπαρμπαρούση.  Θιγέντος, κατά συνέπεια, του βαθέος ιστορικού αισθήματος του βουλευτού, το κόμμα της Χρυσής Αυγής, παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας, κατήγγειλε τη «φιλοαλβανή» νηπιαγωγό. Ο δε κ. Μπαρμπαρούσης συγχύστηκε τόσο που επιστράτευσε τις αχανείς ιστορικές του γνώσεις και δήλωσε ότι το έπος του '40 είναι το σημαντικότερο κατόρθωμα του Καραϊσκάκη στις Θερμοπύλες του Λεωνίδα. «Εγώ αυτά ξέρω», πρόσθεσε.
Κατόπιν όλων αυτών διετάχθη, τι άλλο, ΕΔΕ και η κυρία Ασπασία απεμακρύνθη από το πεδίο όπου ανέπτυσσε δολίως τη φιλοαλβανική της δράση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα όλα είναι ήσυχα στο ιστορικό Νυδρί της ιστορικής νήσου. Η ησυχία όμως δεν πρέπει να μας παραπλανήσει και στους καιρούς που ζούμε, όπου το Μνημόνιο ωθεί πολλούς εξ ημών σε ομοφυλοφιλικές παρορμήσεις, σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Διότι αυτήκοοι μάρτυρες διαβεβαίωσαν ότι πολλές φορές, στη διάρκεια της νύχτας, ακούγονται σπαρακτικές κραυγές πεντάχρονων ελληνόπουλων τα οποία αρνούνται να προσκυνήσουν φωνάζοντας: «Οχι, δεν είμαι Αλβανός»!
Η δε κ. Ασπασία εθεάθη περί το μεσονύκτιον σε παραπλήσια ακρογιαλιά να προσεύχεται αλβανιστί υπέρ της σωτηρίας της Αλβανίας. Απορήσαντος δε του μάρτυρος, πού ξέρει τη γλώσσα,  παρατυχών ιερεύς τον παρότρυνε να μην απορεί διότι έτσι γίνεται με τους δαιμονισμένους. Δεν χρειάζεται να ξοδεύονται σε ινστιτούτα ξένων γλωσσών, οι δαίμονες παρεισφρέοντες διά των ρωθώνων και λοιπών οπών αυτών, ακόμη και αλβανικά τους μαθαίνουν με αντάλλαγμα την ψυχή τους. Υπομειδιών δε ο ιερεύς σχολίασε: «Ας βγει μπροστά τους ο Μπαρμπαρούσης και να δεις μέχρι πότε θα το έχουν βάλει στα πόδια».
Αντιθέτως κανείς ώς τώρα δεν διέψευσε την παρέμβαση πεντάχρονου μαθητή ο οποίος ρώτησε on camera τον πατέρα του: «Μπαμπά, γιατί όλοι γιορτάζουν το τέλος του πολέμου κι εμείς την αρχή του;» Παρά το σαρδόνιο χαμόγελο της κ. Ασπασίας, που φαινόταν σε δεύτερο πλάνο, μου φαίνεται απίθανο ένα πεντάχρονο παιδί να σκέφτεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Αναμένεται δεύτερη δήλωση του κ. Μπαρμπαρούση ο οποίος, ανατρέχοντας στις πηγές, ανακάλυψε πως δεν είναι ο Καραϊσκάκης αλλά ο Κολοκοτρώνης που έδρασε το '40.
Ο Καραϊσκάκης είχε πέσει μαζί με τον Παλαιολόγο, ως γνωστόν.
Πηγή δημοσίευσης: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου