Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Δ.Παυλακούδης: "Διπλή Γιορτή και Χαρά σήμερα για τους Αμπελόκηπους! Χρόνια μας πολλά!"



ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ και ΧΑΡΑ σήμερα για τους Αμπελόκηπους!
Σήμερα εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στην καρδιά της Επταλόφου!

Ο πρώτος ναός που έχτισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους οι πρόσφυγες που ήρθαν κυνηγημένοι απ τους Τούρκους,ξεριζωμένοι από την "μητέρα γη" Μικρασία.90 χρόνια πριν το 1926.

Αρχικά τον αφιέρωσαν στην Αγία Ευφημία και ύστερα στη Ζωοδόχο Πηγή την Μπαλουκλιώτισσα για να θυμίζει την ομώνυμη εκκλησία στην Πόλη! Μια εκκλησία με ξεχωριστή συναισθηματική αξία για μένα.Εκεί παντρεύτηκαν οι γονείς μου,εκεί βαπτίστηκα! 


Εορτάζοντας και τιμώντας την ιερά πανήγυρι, τα παιδιά της Νεανικής Εστίας της Ζωοδόχου Πηγής διοργανώνουν μια εξαιρετική διήμερη εορτή παράδοσης και πολιτισμού παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.Τα "ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ 2016" ξεκίνουν επίσης σήμερα και συνεχίζονται κι αύριο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Α.Μινωτής. 
ΦΕΤΟΣ  όμως ΕΙΔΙΚΑ η πανήγυρις αποκτά ξεχωριστό "άρωμα" μιας και συμπίπτει και με την μεγάλη εορτή των λουλουδιών, την ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2016 που διοργανώνει ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο Στρατόπεδο Μ.Αλέξανδρος!Θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και τις 15 του Μάη!

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν σε όλους τους Επταλοφίτες (γιατί εμείς έτσι το λέμε) και τους συνδημότες! Με χρώματα κι αρώματα! Και η Ζωοδόχος Πηγή να μας ευλογεί και να μας δίνει δύναμη σε κάθε μας βήμα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού Κιλκίς,  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου