Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κ. Σημίτης: Nα καταργηθούν οι διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών!!!



Με άρθρο του γράφει στο «Έθνος της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Το κράτος δικαίου σε αμφισβήτηση» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ζητά να καταργηθούν οι διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών.
Ο  πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνει ότι «η συνεχής ενασχόληση με σκάνδαλο, όπως συμβαίνει τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ, σημαίνει ότι η πολιτική είναι κενή περιεχομένου. Η εμπεριστατωμένη έρευνα αλλά και η κοινή λογική υποχωρούν. Κυριαρχεί η προχειρότητα στις αποδεικτικές διαδικασίες και η πίεση να καταδειχθούν ως αληθινά όλα τα φοβερά και τρομερά, τα οποία κατά καιρούς οι πολλαπλοί κατήγοροι και θηρευτές σκανδάλων ισχυρίζονται. Πολίτες και πολιτικοί δεν μπορούν να καλούνται να συμμετάσχουν χωρίς στοιχεία σε διαδικασίες κατάδοσης. Οι διαδικασίες αυτές δεν διαθέτουν τα τεκμήρια εγκυρότητας, ανεξαρτησίας και αμεροληψίας που εξασφαλίζουν οι νόμιμες διαδικασίες έρευνας αδικημάτων» αναφέρει στο άρθρο του ο Κ. Σημίτης.

Ο Κώστας Σημίτης υπογραμμίζει ότι «η λίστα Λαγκάρντ , τα στικάκια που κυκλοφόρησαν χωρίς κανείς να ασχολείται με το ουσιαστικό πρόβλημα, η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας». Διευκρινίζει πως είναι άλλο πράγμα η απόδοση ευθυνών και άλλο η σκανδαλολογία και ζητά να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων για τους πολιτικούς:«Οι υπουργοί, όπως όλοι οι πολίτες, πρέπει να τιμωρούνται. Οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων τους πρέπει να καταργηθούν και να ισχύσουν και γι’ αυτούς οι διατάξεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες»
Ο κ. Σημίτης κάνει λόγο για «απαράδεκτες διατάξεις», που είχαν καθιερωθεί από το 1876 και επέζησαν, - όπως αναφέρει- «λόγω της συνεχούς και ατεκμηρίωτης σκανδαλολογίας», που τα ίδια τα κόμματα προκαλούσαν. Τονίζει, πάντως, ότι κριτές της πολιτικής είναι οι πολίτες και όχι τα δικαστήρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Εμείς οι πολίτες και όχι τα δικαστήρια είμαστε οι κριτές της πολιτικής. Οφείλουμε γιʼ αυτό να έχουμε συνείδηση τι είναι αναγκαίο για τη χώρα και να παίρνουμε θέση. Όταν αδιαφορούμε, όταν ψηφίζουμε σύμφωνα με υποσχέσεις, όταν επιλέγουμε διορισμούς στο Δημόσιο και εξυπηρετήσεις από πελατειακά δίκτυα αντί για πολιτικές, δεν μπορεί να επικαλούμαστε το όποιο λάθος των πολιτικών και να ζητούμε την τιμωρία τους»

«Στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από το νόμο ως εγκλήματα και μόνο σε προβλεπόμενες από το νόμο δικαστικές διαδικασίες» , τονίζει ο Κώστας Σημίτης.
«Ο λαϊκισμός που θέλει να δώσει στους αυτόκλητους πολίτες το δικαίωμα να δικάζουν ανοίγει το δρόμο στον φασισμό» ενώ η ανομία οδηγεί σε περισσότερη αυθαιρεσία και σε σωτήρες πρόθυμους να καθιερώσουν το δικό τους άδικο και καταπιεστικό σύστημα, τονίζει στο ίδιος άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι «υπάρχει δυσαρέσκεια και οργή στους πολίτες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας», σημειώνει ο Κώστας Σημίτης.
Πηγή δημοσίευσης : www.metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου