Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΟΚ γονάτισε τον μέχρι σήμερα αήττητο Ολυμπιακό!!!




Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από το ένδοξο παρελθόν του και τα όνειρα των οπαδών του, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 76-71 στο καμίνι του PAOK Sports Arena.


Έτσι αποδείχθηκε περίτρανα πως κανείς δεν είναι ανίκητος , ενώ δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς όλα πλέον είναι ανοιχτά και ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα που είχε έως τώρα.


  Με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που χθες δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, να κάνει όργια με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, με τον ΜακΓκραθ να συγκλονίζει παίζοντας για 40 λεπτά, με τον Χαριτόπουλο να κρατάει την ομάδα στα δύσκολα, με τον Χαραλαμπίδη να δείχνει την κλάση του και όλους τους συμπαίκτες του να υπερβάλλουν εαυτό, ο ΠΑΟΚ έδωσε μοναδικές στιγμές στους 5.000 οπαδούς του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Όσο για το φοβερό της ιστορίας; 
Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό, ακριβώς την ίδια μέρα που είχε πανηγυρίσει και την τελευταία νίκη του επί των ερυθρόλευκων, πέντε χρόνια νωρίτερα!

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Παρά τις απουσίες των Χάτσερ και Μαργαρίτη, πήραν δύναμη από την παρουσία 5.000 και πλέον οπαδών και εφάρμοσαν άψογα τα σχέδια του Μαρκόπουλου. Με άμυνα ζώνης οδήγησαν σε πολλά τρίποντα τον Ολυμπιακό και απέφυγαν πόντους μέσα από τη ρακέτα, ενώ με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση και έναν σπουδαίο Χαραλαμπίδη κρατήθηκαν μέσα στο ματς και μπήκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων 39-37. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε χωρίς τους Λο, Πάουελ και Μαυροειδή έχασε και τον Μάντζαρη με τραυματισμό στο γόνατο.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Οι Παπαδόπουλος, Χαριτόπουλος και Τσαϊρέλης κατά κύριο λόγο κράτησαν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με ένα σερί 0-8 πήρε προβάδισμα με 60-64. Η κούραση βάρυνε ακόμη περισσότερο τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, ωστόσο το πείσμα ήταν τέτοιο που ο Δικέφαλος βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με 68-67 δύο λεπτά πριν το φινάλε, με τον Παπαδόπουλο να παίρνει επιθέσεις και να δίνει λύσεις. Με ένα εκπληκτικό γκολ φάουλ του Χαριτόπουλου ο ΠΑΟΚ έκανε το 71-69, 1:30 πριν το τέλος, ενώ στα τριάντα δευτερόλεπτα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκανε το 73-69.

Δώδεκα δεύτερα πριν το τέλος ο Σερμαντίνι βρέθηκε στη γραμμή των βολών, όμως ταυτόχρονα ο Μπαρτζώκας δέχθηκε τεχνική ποινή, καθώς ζητούσε με υπερβολικό τρόπο να χρεωθεί ο Καλλές με αντιαθλητικό. Ο Σερμαντίνι έκανε το 73-71 και τη σκυτάλη για τις βολές της τεχνικής ποινής πήρε ο Μακ Γκραθ που ευστόχησε μόνο στη δεύτερη και έκανε το 74-71. Το τελικό 76-71 έκανε ο Χαραλαμπίδης με 2/2 βολές, ο Σπανούλης αστόχησε στην τελευταία επίθεση και κάπου εκεί ξεκίνησε το πάρτι σε παρκέ και κερκίδες.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 10 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13, Νικολόπουλος, Καλλές 3, Λιάπης, Αμπαράς, Χαριτόπουλος 13 (1)
 



Ολυμπιακός: Χάινς 4, Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης.
Πηγές : www.sport24.gr
www.paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου