Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

79 Χρόνια ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ:Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Χρήστο Κανάκη από το Κέντρο Ιστορίας Αμπελοκήπων στις 26/1!



Με αφορμή τα 79 χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας Αμπελοκήπων, το Κέντρο Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε εκδήλωση αφιέρωμα στον Χρήστο Κανάκη, τον πρώτο κοινοτάρχη Αμπελοκήπων.
Ομιλητές:
Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Σπύρος Λαζαρίδης, συγγραφέας
 Η εκδήλωση που σαφέστατα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιστορική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο χτες και το σήμερα της περιοχής των Αμπελοκήπων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Γενάρη στις 20.00 το βράδυ στο Στέκι Νεολαίας Του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης , στη συμβολή των οδών Βύρωνος με Κένεντυ.


Ο Χρήστος Κανάκης αποτελεί μια εμβληματική φυσιογνωμία για τους Αμπελόκηπους και η επιλογή του ως τιμωμένου προσώπου μόνο τυχαία δεν είναι .Είναι ο άνθρωπος που σε χρόνια δύσκολα , στο Μεσοπόλεμο,έδωσε σάρκα και όστα στο όραμα της δημιουργίας της Κοινότητας Αμπελοκήπων. Αγωνιστής της Αριστεράς ,εργατικός,συνεπής,μαχητικός και διεκδικητικός κατόρθωσε πετύχει πολλά. Ο ατυχής και πρόωρος θάνατός του δε στάθηκε ικανός να τον διαγράψει από το μυαλό και την καρδιά των Αμπελοκηπιωτών .
Οπότε ανεξαρτήτως πολιτικών,ιδεολογικών και ταξικών διαφορών,όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της περιοχής ,αλλά και όσοι γνωρίζουν και αγαπούν τους Αμπελόκηπους επιβάλλεται με την παρουσία τους να τιμήσουν την εκδήλωση του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης το προσεχές Σάββατο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου