Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΝΔΡΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ενοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού!



Ενοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε νωρίς σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των γραφείων, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο βρέθηκαν εννέα κάλυκες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5 δήλωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο δεύτερο όροφο, εντός του οποίου εντοπίστηκε μια σφαίρα.
Όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις. Μια σφαίρα βρέθηκε, επίσης, στην ταράτσα του κτιρίου,
Στο μεταξύ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει σχέση με την επίθεση. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες για τους δράστες της επίθεσης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, εκτός από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σχετικά με τους πυροβολισμούς η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στα κεντρικά γραφεία μετέβη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Για την επιθέση ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της ΝΔ Κ. Μπούρας.

Έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την πρωινή εκπομπή του Mega, μετά τη νέα επίθεση στα κεντρικά γραφεία τη ΝΔ. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», τόνισε, ενώ έκανε λόγο «για προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και «επιθέσεις που έχουν στόχο τη Δημοκρατία».

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον Πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο», προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Πηγή δημοσίευσης : www.tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου