Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ενα αφιέρωμα-πορτρέτο της Φλέρυς Νταντωνάκη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη!



Στην καταραμένη του τραγουδιού, στη «φωνή» του «Μεγάλου ερωτικού» και άλλων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και άλλων συνθετών, στη Φλέρυ Νταντωνάκη, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στις 20.00, στο «Underground Εντευκτήριο» (Δεσπεραί 9, τηλ. 2310/279.607).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ «Φλέρυ – Τρελή του φεγγαριού» (26 λεπτά, παραγωγή 2002), σε παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία του Αντώνη Μποσκοΐτη, φωτογραφία Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, μοντάζ Ανδρέα Ταρνανά και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Λιούγκου, Μαρίζας Κωχ και «Oannes», ενώ διαβάζει η Εύα Κοταμανίδου.
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί κινηματογραφικό πορτρέτο της Φλέρυς Νταντωνάκη (πραγματικό όνομα Ελευθερία Παπαδαντωνάκη, 1937-1998), με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες όλων των καλλιτεχνικών συντρόφων της. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Σπύρος Σακκάς, Δήμητρα Γαλάνη, Θανάσης Μωραΐτης, Κρίστη Στασινοπούλου, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Κυπουργός, Σωτήρης Μουσούρης, Ηλίας Λιούγκος. Η ταινία συμμετείχε στο 25ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού της Δράμας, όπου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, τη διάκριση «Κίνητρο» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, εύφημο μνεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς και κρατικό βραβείο ποιότητας του υπουργείου Πολιτισμού. Εκτοτε έχει προβληθεί σε φεστιβάλ και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, έκανε και την τηλεοπτική πρεμιέρα του μέσα στο 2012, στο κανάλι της Βουλής, ενώ δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Της προβολής στο «Underground Εντευκτήριο» θα ακολουθήσουν ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για τη Φλέρυ Νταντωνάκη και για την ταινία ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς, ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Αντώνης Μποσκοΐτης. Η βραδιά θα κλείσει με τον ερμηνευτή Παντελή Θεοχαρίδη σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων συνθετών από το ρεπερτόριο της Φλέρυς Νταντωνάκη.
Το «Underground Εντευκτήριο», για πρώτη φορά στη 12ετή λειτουργία του χώρου, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, αυτήν τη φορά θα έχει εισιτήριο εισόδου 2 ευρώ.
Πηγή δημοσίευσης : www.agelioforos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου