Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η γιορτή παιδικού βιβλίου στη Θεσσαλονίκη!



Γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους είναι κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν οι μικροί βιβλιόφιλοι τη σημερινή Γιορτή του Παιδικού Βιβλίου και όχι μόνο...



Πιστοί στο ραντεβού τους κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνουν δεκαήμερο εκδηλώσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

«Είμαστε κοντά στο παιδί και στο βιβλίο. Είμαστε σίγουροι ότι και τη φετινή χρονιά η ανταπόκριση των παιδιών στις εκδηλώσεις μας θα είναι μεγάλη, πράγμα που θα μας δώσει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας», τόνισε στη χτεσινή παρουσίαση των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ενώ ακόμη σημείωσε ότι το παιδικό βιβλίο τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται σε άνθηση και ότι τελευταία το 30% της κίνησης του βιβλίου αφορά ουσιαστικά το βιβλίο για παιδιά.

Ο λογοτέχνης - φιλόλογος και γενικός γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Γιάννης Τζανής, κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς σε μία... αντίσταση κατά της τηλεόρασης και υπέρ του βιβλίου, υπενθυμίζοντας ότι το λογοτεχνικό βιβλίο είναι αυτό που καλλιεργεί τη γλώσσα και ευαισθητοποιεί τους μελλοντικούς πολίτες.
Οι εκδηλώσεις

Τα παιδιά θα έχουν αυτήν την εβδομάδα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αγαπημένους τους συγγραφείς σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία αλλά και στις περιφερειακές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σήμερα, στις 10.00, στην Παιδική Βιβιοθήκη Ξηροκρήνης (Γρ. Κολωνιάρη 23, τηλ. 2310/ 514.780) η Ελένη Τύμπα – Ψυρροπούλου και η Κλεοπάτρα Παγιαβλή θα μιλήσουν για το βιβλίο τους «Η Λούλα η Καρδούλα» και αύριο, στις 10.00, στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17, τηλ. 2310/ 274.708) η Εύα Ιεροπούλου θα συστήσει στα παιδιά «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα». «Η Λογοτεχνία θα επισκεφτεί τα σχολεία», πάντα στο πλαίσιο του δεκαημέρου εκδηλώσεων, αυτήν την Παρασκευή και την ερχόμενη Τρίτη. Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς Κατερίνα Θεοδωράκη, Γιώργος Μουμουζιάς και Ολγα Σεχίδου θα επισκεφτούν αντίστοιχα το 24ο Δημοτικό Σχολείο, το 5ο Ολοήμερο Σχολείο και το 94ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.
Δωρεάν προσκλήσεις για θέατρο και προβολές για τα παιδιά θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευθούν αυτήν την εβδομάδα από το «Κατώι του Βιβλίου» (Αριστοτέλους 6 με Τσιμισκή), την Κεντρική Βιβλιοθήκη και τις παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι προσκλήσεις αφορούν την παιδική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας», που ανεβάζει το «Θέατρο του Βορρά» στο «Αθήναιον», στις 6 και στις 13 Απριλίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και την κινηματογραφική προβολή της μεταγλωττισμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Δον Κιχώτης» αυτό το Σάββατο, στις 11.30, στο «Ολύμπιον» (πλ. Αριστοτέλους 10). Τη θεατρική παράσταση θα μπορούν να την απολαύσουν δωρεάν τα παιδιά, ενώ οι ενήλικοι συνοδοί καταβάλλοντας το αντίτιμο του μισού εισιτηρίου, 5 ευρώ. Για την προβολή η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ ΣΚΑΝΔΥΛΑ, chskandyla@ekdotiki.gr
Πηγή δημοσίευσης: www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου