Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δημήτρη Παυλακούδη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Σερρών την Κυριακή 6 Απρίλη.ΘΕΜΑ:«Ιωάννης Καποδίστριας. Η πολιτική προσωπικότητα του κυβερνήτη, το έργο του. Προεκτάσεις στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα».



Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα με ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσω την Κυριακή 6 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στη διάλεξή μου στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Σερρών  με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας. Η πολιτική προσωπικότητα του κυβερνήτη, το έργο του. Προεκτάσεις στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα».
Η εισήγηση-διάλεξη για τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου πολιτικού και πρώτου Έλληνα κυβερνήτη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΔΗΣ
(Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών) στην Οδό Εθν.Αντιστάσεως 34 (1ος όροφος-Κτίριο πρώην ΔΕΠΚΑ).

Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως επιστήμονα η πρόσκληση που μου απηύθυνε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Σερρών, καθώς με τη διάλεξη αυτή εγκαινιάζεται η συνεργασία μου με ακόμη έναν φορέα Παιδείας και Πολιτισμού στη Β.Ελλάδα.


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ για να προσεγγίσουμε μαζί το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, ενός ηγέτη που προσέφερε πάρα πολλά στο ελληνικό κράτος και που αναμφίβολα είχε σχεδιάσει ακόμη περισσότερα όμως δεν κατόρθωσε δυστυχώς όπως θα δούμε λόγω της δολοφονίας του να πραγματώσει.


Άλλωστε η παιδεία, ο πολιτισμός, η ενίσχυση της περιφέρειας και η αποκέντρωση του κράτους ήταν μερικοί από τους άξονες της πολιτικής του Κυβερνήτη. Στόχοι που αποσκοπεί να εκπληρωθούν και στους οποίους συνεισφέρει και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο ως θεσμός και γι’αυτό οφείλουμε να το στηρίξουμε όλοι.

Δημήτριος Χ. Παυλακούδης ,
Φιλόλογος- Msc Μεσαιωνικής Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου