Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα γενέθλια του ΠΑΟΚ! Χρόνια μας πολλά!!



Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα (12/4) ο ΠΑΟΚ, καθώς πριν 88 χρόνια ιδρύθηκε η ομάδα του "Δικεφάλου". Οι άνθρωποι του συλλόγου, σίγουρα βλέπουν ένα καλύτερο μέλλον να έρχεται με τον Ιβάν Σαββίδη στο... τιμόνι της ομάδας και σίγουρα περιμένουν αυτά τα γενέθλια να γιορταστούν με τον καλύτερο τρόπο λίγες μέρες αργότερα, παίρνοντας η ομάδα την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί που θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να προσθέσει έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του.


 
Όταν έγινε η αρχή
Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου "Ερμής", που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.
Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).
Αν και επίσημα το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο καταστατικό του (άρθρο 16, παράγραφος Β), ότι “Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου”.

Οι τίτλοι του ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έχει στην τροπαιοθήκη του έξι τίτλους (4 Κύπελλα και 2 πρωταθλήματα). Η αρχή το 1972 και συνεχίστηκε το 1974 με την κατάκτηση δύο Κυπέλλων. Το 1975 ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, κάτι που έκανε ξανά το 1985.
Δεκαέξι χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2001 ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους τίτλους και κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία του, ενώ δύο χρόνια μετά σηκώνει το Κύπελλο Ελλάδας μέσα στο "σπίτι" του την Τούμπα. Σίγουρα, η φετινή χρονιά με τη συμπλήρωση των 88 χρόνων ζωής είναι μια μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να επιστέψει στους τίτλους που τόσο πολύ έχει ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου