Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ Vs ΤΟΥΡΚΙΑ σήμερα το βράδυ!Τρινκέρι: "Ή θα τους σκοτώσουμε ή θα τους θεραπεύσουμε"



Ο κόουτς Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για τον τραυματισμό του Σπανούλη, τον επόμενο αντίπαλο της εθνικής την Τουρκία, αλλά και τα θετικά που κρατάει από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας
 
 
Η Τουρκία προέρχεται από δύο ήττες και όλοι γνωρίζουν στην ομάδα ότι θα πρέπει να είναι πολύ σοβαροί απέναντι στους παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη, στο παιχνίδι με την Τουρκία, αλλά και στα θετικά που κρατάει από τη μέχρι τώρα πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Για τον τραυματισμό του Σπανούλη: "Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψαν όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι".
Για τον αγώνα με την Τουρκία: "Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Εμείς ή θα τους σκοτώσουμε ή θα τους θεραπεύσουμε. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.
 
Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. Από δύο ομάδες γρήγορες και κοντές, κάτι που δεν είμαστε εμείς. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε αύριο. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι σπουδαίος προπονητής, που έχει το σεβασμό σε πολλές χώρες. Τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά σαν αντίπαλοι αύριο δεν θα δείξουμε έλεος".
Για τα θετικά που κρατά από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: "Το καλό είναι πως είμαστε υγιείς μέσα στην ομάδα. Υγιείς στα πρόσωπα των παικτών… Είναι δύσκολο να κάνεις επιλογές. Χθες δεν ήθελα να ρισκάρω παίζοντας με ψηλά σχήματα απέναντι στη Ρωσία κι έτσι θυσίασα έναν καλό παίκτη σαν τον Μπουρούση. Σήμερα κοίταξα τον Γιάννη στο πρόσωπο και ξέρω ότι κατάλαβε την επιλογή μου. Αύριο θα είναι το δικό του παιχνίδι απέναντι σε μεγάλα κορμιά. Στα σχέδιά μου είναι και ο Καββαδάς, θα χρειαστούμε τη δύναμή του. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχουμε, γιατί πάντα προσπαθούν".
Για τη φιλοσοφία στα σφυρίγματα των διαιτητών: "Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν".
Για την πορεία της Ιταλίας: "Η Ιταλία παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία".

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου