Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

" ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα Χαλκίδεια 2013 ! Τιμούμε τη μνήμη του μεγάλου Αμπελοκηπιώτη αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη ! " Του Δημήτρη Παυλακούδη



Ξεκινούν σήμερα τα Χαλκίδεια, ένα από τα πιο ιστορικά φεστιβάλ του Δήμου μας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται προς τιμήν του συντοπίτη μας, αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Χαλκίδη !!! Αρχή φέτος με θέατρο και την παράσταση " Ορέστεια " από το Θέατρο ΑΙΧΜΗ!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εκδηλώσεις!!! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΔΗ!
Ο Γιάννης Χαλκίδης αποτέλεσε και αποτελεί διαχρονικά μια μορφή-σύμβολο όχι μόνο για τους Αμπελόκηπους και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Αγωνιστής της δημοκρατίας,από τους ανθρώπους που τόλμησαν να αντισταθούν στη Δικτατορία και το Παρακράτος, επιχείρησε μαζί με άλλους νέους αγωνιστές να γκρεμίσει συθέμελα το φάντασμα της Χούντας των συνταγματαρχών και τελικά όπως γνωρίζουμε έδωσε τη ζωή του στο βωμό του αγώνα για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.




Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Χαλκίδεια που διοργανώνεται στους Αμπελόκηπους είναι ασφαλώς αφιερωμένο στη μνήμη του. Υποχρέωση όλων μας και ιδιαίτερα των συντοπιτών και συνδημοτών του είναι να θυμόμαστε και  να τιμούμε τη μνήμη του και ασφαλώς ασχέτως των όποιων διαφορών μας να συνεχίζουμε το μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση και τη θωράκιση του δημοκρατικού πολιτεύματος . Η  δημοκρατία άλλωστε είναι θέμα μόνιμου αγώνα και δε χωράει κανένας εφησυχασμός ,ειδικά στη σημερινή δύσκολη για την πατρίδα και τον τόπο μας εποχή!
Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις των Χαλκιδείων 2013 !!!
Μακάρι και φέτος όλοι οι συνδημότες μας να στηρίξουν αυτό το φεστιβάλ-σταθμό για την περιοχή μας και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως:
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

 
 Δημήτρης  Παυλακούδης
 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ,
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μ
sc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.








Οι φετινές εκδηλώσεις των “ΧΑΛΚΙΔΕΙΩΝ 2013” θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς από επίλεκτα χορευτικά τμήματα του Δήμου μας και διαφόρων Πολιτιστικών Συλλόγων.
 
Δείτε το πρόγραμμα των Χαλκιδείων 2013


 http://www.ampelokipi-menemeni.gr/Portals/2/xalkideia%202013_programma.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου