Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τραυματισμός δωδεκάχρονου κοριτσιού σε αυλή Δημοτικού Σχολείου στους Αμπελόκηπους ! Ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους! Του Δ.Παυλακούδη



Στο Δημοτικό Σχολείο της Οδού Πανταζοπούλου στους Αμπελόκηπους ,ένα από τα αρχαιότερα και πιο ιστορικά σχολικά συγκροτήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, του οποίου την αυλή χρησιμοποιεί ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για διάφορες εκδηλώσεις και παράλληλα επιτρέπεται να παίζουν και να αθλούνται μικρά παιδιά της περιοχής ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ μικρού παιδιού από γυαλιά που βρίσκονταν σκορπισμένα μέσα στην αυλή! Καλό να δίνεται ο χώρος σε παιδιά και γονείς , όμως κάποιος πρέπει να φροντίσει και για την καθαριότητα και την υγιεινή προτού θρηνήσουμε θύματα!


Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αυτό που συνέβη προχτές με τον τραυματισμό δωδεκάχρονου κοριτσιού από σκόρπια γυαλιά σπασμένων μπουκαλιών που βρίσκονταν εντός του χώρου άθλησης και μάλιστα μπροστά στα μάτια των γονιών. Τέτοιου είδους συμβάντα έχουμε συχνά σε αύλειους χώρους σχολείων που διατίθενται για παιχνίδι και εκδηλώσεις.
Οπότε ας λάβουν οι αρμόδιοι τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορούν τα παιδιά των Αμπελοκήπων να διασκεδάζουν και να αθλούνται άφοβα και παράλληλα να είναι ήσυχοι και οι γονείς τους.
Άλλωστε στους καιρούς που ζούμε και με βάση τόσο τα οικονομικά δεδομένα, όσο και τους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους στην περιοχή μας, όπου μπορούν να αθληθούν οι νέοι μας δωρεάν, το να μεριμνάς ως Δήμος για την ασφάλεια, την καθαριότητα και την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής είναι αναγκαίο, αυτονόητο και επιβεβλημένο. 


Δημήτρης  Παυλακούδης
 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ,
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μsc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου