Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Tου Δ.Παυλακούδη: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! «Δι' ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη, Παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός.»



 


 Ακούγοντας το Νίκο Ξυλούρη να ψάλλει το « η Παρθένος σήμερον » στάθηκε ο νους μου στην τελευταία φράση των εξαιρετικών στίχων του ύμνου του Ρωμανού του Μελωδού, δηλαδή στο ««Δι' μς γρ γεννήθη,  Παιδίον νέον» !
Η μέρα τούτη δηλαδή τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, ζεστασιάς, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο! Όχι μόνο για εμάς τους Χριστιανούς, αλλά για όλη την Οικουμένη! Ειδικά στην εποχή μας που εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη τροφής, στέγης ή ενδυμασίας, ο αναλφαβητισμός, οι ασθένειες και τόσα άλλα το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, επιβάλλεται να φτάσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων! Ο Υιός του Θεού γεννήθηκε ως ταπεινός άνθρωπος σε μια φάτνη! Γεννήθηκε, έζησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για όλους εμάς και άσχετα με το βαθμό θρησκευτικής ευλάβειας του καθενός μας, ήρθε στη ζωή για εμάς! Μας δίδαξε αγάπη, ειρήνη, ταπεινότητα και ισότητα!

Εύχομαι λοιπόν  τούτες  τις δύσκολες για την πατρίδα μας αλλά και για τον κόσμο μέρες, να αναζητήσουμε μέσα μας το « φως της γέννησης του Κυρίου» , « το φως του άστρου» που οδήγησε του μάγους στο νεογέννητο Ιησού, « το φως της δύναμης, της ελευθερίας και της αγάπης που κρύβεται μέσα στην ψυχή μας »!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους και όλες και να περάσουμε  όσο πιο όμορφα, ευτυχισμένα και ζεστά αυτές τις ημέρες, κοντά στους ανθρώπους που αγαπούμε και θέλουμε κοντά μας!
ΕΥΧΟΜΑΙ υγεία, αγάπη, χαμόγελο, ελπίδα και υπομονή σε όλους ώστε να μπορέσει ο καθένας να πετύχει τους μικρούς ή μεγάλους στόχους του!
ΧΡΕΟΣ μας να « βάλουμε λίγο περισσότερο τον άνθρωπο στις καρδιές μας » !
Η σκέψη μας ας είναι κοντά στο συνάνθρωπό μας όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα και ο νέος χρόνος που έρχεται σε λίγες μέρες να φέρει ό,τι καλύτερο στον καθένα μας και στη χώρα μας γενικά!


Δημήτρης Χ. Παυλακούδης

 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ,
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μsc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου