Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ από την Ανεξ.Δημ.Παρ.ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ το Ταχυδρομείο Μενεμένης!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!




Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων - Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" δεν μπορεί να μείνει απαθής, όπως ο Δήμαρχος μας, στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μενεμένη.

Προς την κατεύθυνση αυτή παίρνει δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. 

1.     Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους φορείς.

2.     Απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Μενεμένης ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από το κλειστό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ την Παρασκευή 13/12/2013 στις 10 π.μ για να φωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !




(επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ( ΕΛ.ΤΑ.) ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




                                                                        ΠΡΟΣ
 Κύριο Κωστή Μελαχροινό, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε.

                                                             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
1.  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κύριο Μιχάλη    Χρυσοχοΐδη

2. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη δυσαρέσκεια, όχι μόνο δική μου, αλλά και χιλιάδων συνδημοτών μας και κατοίκων της περιοχής της Μενεμένης πληροφορήθηκα την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ( ΕΛ.ΤΑ.) που υπάγεται στη  Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης του ενιαίου Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.  
Η περιοχή της Μενεμένης είναι αναμφίβολα μια περιοχή με πολλά και σημαντικά προβλήματα, καθώς δε διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές που θα έπρεπε να διαθέτει. Στη Μενεμένη δεν υπάρχει ούτε ένα υποκατάστημα τραπέζης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται μόνοαπό μηχανήματα ανάληψης μετρητών, ενώ οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στους Αμπελόκηπους ή σε άλλες όμορες περιοχές για να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον δεν υφίσταται ούτε ένα κατάστημα εφορίας ή άλλου φορέα, υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα ( η μεγαλύτερη στην πόλη της Θεσσαλονίκης) , ελλιπής αστυνόμευση και προβληματική αστική συγκοινωνία για πολλούς κατοίκους .
Η αγορά της περιοχής παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη κάμψη και η ανεργία καλπάζει. Επιπροσθέτως είναι ίσως η μόνη περιοχή της Θεσσαλονίκης , όπου οι κάτοικοι με κίνδυνο της ζωής τους αναγκάζονται καθημερινά να διασχίζουν τις γραμμές του ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις διάφορες υπηρεσίες και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Τελευταία απόδειξη της υποβάθμισης της περιοχής της Μενεμένης αποτελεί  η κατάργηση του ταχυδρομείου της Μενεμένης, με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από δω και πέρα θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, συχνά μάλιστα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, όχι μόνο για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες, αλλά και για την εξόφληση λογαριασμών ή την διευθέτηση άλλων ζητημάτων που τους αφορούσαν και τα τελευταία χρόνια μόνο το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής τους εξυπηρετούσε.

Ήδη το τοπικό υποκατάστημα της Μενεμένης έχει κλείσει, ενώ η προσπάθεια σας να βρεθεί με διαγωνισμό ιδιώτης για να λειτουργήσει κάποιες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, έχει πέσει αρκετές φορές στο κενό ,αφού οι προϋποθέσεις που θέτετε κρίνονται ασύμφορες

Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας, καθώς και το γεγονός πως δεν είναι ενδεχομένως ούτε και για εσάς ευχάριστο να καταργούνται φορείς και υπηρεσίες, πόσο μάλιστα υποκαταστήματα της δικής σας ευθύνης.

Παρ’όλα αυτά σας απευθύνω μέσω της παρούσας επιστολής διαμαρτυρίας ως Δημοτικός Σύμβουλος  και Υποψήφιος Δήμαρχος   ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. Μενεμένης!
Θεωρώ πως για όλους τους παραπάνω λόγους που προανέφερα είναι μείζον ζήτημα για τον πληθυσμό της περιοχής η αναστολή της απόφασης κατάργησης του εν λόγω Υποκαταστήματος
και η συνέχιση της λειτουργίας του.

Με τιμή,

Γιώργος Κυριλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου