Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Βοήθησε ο Μέγας Κωνσταντίνος τον ελληνισμό;



Με αφορμή το επετειακό έτος των 1.700 χρόνων από το διάταγμα ανεξιθρησκίας των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ. διοργανώνεται συνέδριο στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Διεθνές Συνέδριο για τον Μεγάλο Κωνσταντίνο θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00.

Το Συνέδριο, με τίτλο: «Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η εποχή του» έχει στόχο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να συμβάλει στο διάλογο του σύγχρονου Ελληνισμού με την ιστορία και την πολιτισμική παράδοσή του. Το διάταγμα, εξάλλου, των Μεδιολάνων, στο οποίο επικεντρώνονται οι εργασίες του, προσφέρει αναμφίβολα ένα επίκαιρο μήνυμα για τη δική μας εποχή: την αναγκαιότητα σεβασμού των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων που συνυπάρχουν στο πλαίσιο της κοινωνίας όπως και της ελευθερίας της συνείδησης, η οποία συνιστά ύψιστο αγαθό και θεμέλιο λίθο της ανθρωπιστικής παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου