Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ!!!



Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας των παιδικών χρόνων του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το πρωί, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ και τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, παρουσία - μεταξύ άλλων - του γενικού προξένου της Τουρκίας, υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών και εκπροσώπων του δήμου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ. Τσελίκ και Γεροντόπουλος, ενώ ακολούθησε η ξενάγηση στην οικία - μουσείο, εντός της οποίας φιλοξενούνται φωτογραφικά ντοκουμέντα, εικόνες, δημοσιεύματα, ιστορικά έγγραφα και βιβλία για τη ζωή και το έργο του Κεμάλ Ατατούρκ. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται άγαλμά του, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μουράτ Ντασκίν.


Σε δηλώσεις του, ο τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, από το 1999 και μετά, συνεχώς βελτιώνονται. «Εμείς βλέπουμε τις δύο χώρες ως φίλες χώρες. Επίσης, βλέπουμε και τις μειονότητες που υπάρχουν στις δύο χώρες ως γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών», σημείωσε.

Εξέφρασε ακόμη την επιθυμία του για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και βελτίωση των υποδομών ώστε να διευκολυνθεί και η αύξηση των ανταλλαγών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ανακαινισμένο μουσείο θα προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

«Εμείς, οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος.


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου