Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: O Γιώργος Νταλάρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ "Unplugged"-15/9 Θέατρο Δάσους



Μετά από μια μεγάλη και πολύ επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία με το Rembetiko “Unplugged” και σε συνέχεια της  sold out συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιούλιο, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη την παράσταση Ρεμπέτικο “Unplugged”, ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο.  Ένα είδος που ο Γιώργος Νταλάρας  έχει προσεγγίσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και γνώση. 

Γνώστης βαθύς της παράδοσης αυτού του τραγουδιού ο ίδιος, έδωσε στο ρεμπέτικο μια καινούργια ώθηση, κάνοντας γνωστά τα διαχρονικά στοιχεία αυτού του τραγουδιού σε κοινό όλων των ηλικιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών και όχι μόνο όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Απόστολος Καλδάρας, τραγούδια κοσμήματα της μουσικής μας.
 

Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά) με μια εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες.  Την Ασπασία Στρατηγού συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια με έναν πολύ γοητευτικό, δικό της τρόπο. Μαζί τους και ο τραγουδιστής, μουσικός Βασίλης Κορακάκης, γιος του ξεχωριστού λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη.

Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται οχτώ εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.  Είναι οι: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης.  Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.

Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Παντελής Γιατζιτζόγλου, Αντώνης Ζαχόπουλος | Σχεδιασμός φωτισμού-Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος 

Ώρα Έναρξης: 21:30

Προπώληση
Ταμείο Πλ. Αριστοτέλους
Biscotto café
viva.gr (Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots)

Τιμές Εισιτηρίων
Μειωμένο 10€
Προπώληση 12€
Είσοδος 15€



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου