Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Τα κορόιδα που πληρώνουν και οι μάγκες που απολαμβάνουν...



ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυβέρνηση, με τροπολογία των υπουργών Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο πολυνομοσχέδιο, νομοθέτησε αυτή την εβδομάδα την προνομιακή πρόωρη συνταξιοδότηση όσων σχολικών φυλάκων ήταν σε διαθεσιμότητα και έχουν περάσει το 50ο έτος της ηλικίας τους.
Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, όπως και όλες οι κυβερνήσεις τα χρόνια του μνημονίου, διαχρονικά επιλέγουν να μεταφέρουν το κόστος του υπέρογκου Δημοσίου από την τσέπη της μισθοδοσίας στην τσέπη της σύνταξης. Και οι δύο τσέπες γεμίζουν με τον πλούτο που παράγει με ιδρώτα και κόπο ο ιδιωτικός τομέας κυρίως.
• Γι αυτό πληρώνουμε ΦΠΑ 23%.
• Γι αυτό πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 3,5 δις.
• Γι αυτό πληρώνουμε υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων τεκμαρτών εισοδημάτων και "αντικειμενικών" αξιών πολλαπλάσιων των πραγματικών.
• Γι αυτό ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις πληρώνουν τεράστια προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ ο τζίρος τους μειώνεται κάθε μέρα περισσότερο.
• Γι αυτό είναι άνεργοι 1,5 εκατ. παραγωγικοί άνθρωποι, στο σύνολό τους προερχόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα.


Για να συνταξιοδοτούνται στα 50 τους (ή και νωρίτερα) εκατοντάδες χιλιάδες ημέτεροι και να επιχαίρει η κυβέρνηση ότι μειώθηκε το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων - όχι όμως και οι δαπάνες του Δημοσίου! Αλλά αυτό ξεχνάει να το πει, απλώς λέει ότι «το κόστος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό». Να το διευκρινίσουμε εμείς λοιπόν: θα επιβαρύνει την τσέπη των φορολογουμένων.
Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουν άμεσα οι αδικαιολόγητες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αυτές δηλαδή που δεν δίνονται για λόγους υγείας. Με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις:
• Η χώρα «αποστρατεύει» αξιόλογο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, στο οποίο έχει επενδύσει και που θα μπορούσε να συνεχίσει να προσφέρει παραγωγικά.
• Αυξάνεται η μαύρη εργασία, γιατί πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, νέοι σε ηλικία συνταξιούχοι, αναζητούν άλλους τρόπους απασχόλησης.
• Επιβαρύνονται ανεπανόρθωτα τα ταμεία, που δεν έχουν πλέον καν τη δυνατότητα να καλύψουν από τις εισφορές των ελάχιστων εργαζομένων τις απαιτήσεις των υπαρχόντων συνταξιούχων. Καταδικάζονται σε συντάξεις πραγματικά πείνας οι νεότερες γενιές - αυτές που θα αποπληρώσουν το χρέος που μας πνίγει και που δεν δημιούργησαν οι ίδιες.
• Εμπεδώνεται ο διαχωρισμός των πολιτών σε α' και β' κατηγορίας: στους προνομιούχους που λαμβάνουν και στα κορόιδα που πληρώνουν.

Δυστυχώς, ενώ η τρόικα έχει θέσει στόχο για την ποσοτική μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο, δεν έχει θέσει, εδώ και τέσσερα χρόνια και μετά από διαδοχικά μνημόνια, κάποιου είδους στόχο συνταξιοδοτουμένων από το Δημόσιο. Αρκείται στο να απαιτεί ρήτρες μηδενικού ελλείμματος για τα ταμεία και αδιαφορεί για το ότι επιβαρύνονται με δεκάδες χιλιάδες νεότατους ηλικιακά συνταξιούχους. Την περίοδο 2009-2013, το Δημόσιο έβγαλε στη σύνταξη 234 χιλιάδες ανθρώπους, σε μέσο όρο ηλικίας τα 57 περίπου έτη, για να επιτύχει την περίφημη μείωση. Την ίδια περίοδο, μειώθηκε δραματικά η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος «παρήγαγε» σχεδόν 1 εκατ. νέους ανέργους. Δεν βγαίνει με τίποτα η εξίσωση, αλλά η τρόικα παρακολουθεί απαθής και συντηρεί το πολιτικό σύστημα που ακολουθεί αυτή την καταστροφική για το μέλλον της χώρας πολιτική.
Η κυβέρνηση, αντί να συνταξιοδοτεί όλο και περισσότερους ημέτερους και να απεργάζεται νέους σοσιαλιστικούς και κοινωνικά ανάλγητους φόρους για να βγάζει τα έξοδά της στην πλάτη μας, θα έπρεπε να εργάζεται νυχθημερόν για να βρει τρόπους δημιουργίας παραγωγικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί;

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου