Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Από τον πάντα ξεχωριστό Άρη Δημοκίδη:«Μα μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι σκυλάδες;»



Μεταξύ του Αγίου Όρους και των σκυλάδικων: δύο απογοητευτικές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: www.lifo.gr
Μεταξύ του Αγίου Όρους και των σκυλάδικων: δύο απογοητευτικές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Μεταξύ του Αγίου Όρους και των σκυλάδικων: δύο απογοητευτικές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: www.lifo.gr
Μεταξύ του Αγίου Όρους και των σκυλάδικων: δύο απογοητευτικές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: www.lifo.grΗ είδηση: Στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας - Για πρώτη φορά σε μια κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε έκπληξη (Από το LIFO.gr) Την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί σήμερα, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μία κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε «έκπληξη».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στο Άγιο Όρος ως το Σάββατο και αναμένεται να επισκεφθεί συνολικά έξι Μονές και τις κρατικές δομές που εδρεύουν στο Άγιον Όρος. Η πρώτη του διανυκτέρευση σήμερα θα γίνει στην Μονή Σίμωνος Πέτρας και αύριο στην Μονή Ξενοφώντος. Ο κ. Αμανατίδης και ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος θα συνοδεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.


Και το τρίβια: Κάμπινγκ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: σκυλάδικο και γαΐδουριά (Aπόσπασμα απ' το άρθρο του Γ. Αλλαμανή στο Βήμα.) 07.03, ξημερώματα Πέμπτης 7 Αυγούστου. Για πέμπτη συνεχή νύχτα, εκατοντάδες, ίσως λίγες χιλιάδες άνθρωποι, μάταια προσπαθούμε να κοιμηθούμε στο Βαθύ, έξω απ' το Γύθειο. Απίθανα σκυλάδικα με απίθανους στίχους (του τύπου «εγώ γεννήθηκα ελεύθερος και θέλω τις γυναίκες δέκα δέκα και τα μαγαζιά τα καίω» - βάλτε το σε ρίμα) κανονιοβολούν κάθε βράδυ απ' το διπλανό κάμπινγκ, όπου λαμβάνει χώρα μία, ας πούμε πολιτική, εκδήλωση: το «2ο Κάμπινγκ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ». Το σοκ από το τι ξερνάνε στη διαπασών τα γυρισμένα στην υπόλοιπη παραλία μεγάφωνα είναι διπλό: σκυλάδικο και γαΐδουριά.

Το ρεπερτόριο θυμίζει τις καλύτερες νύχτες της ΠΑΣΟΚάρας που έκαιγε τις αγροτικές επιδοτήσεις στις πίστες. Η συμπεριφορά το πώς μια χούφτα συν-ελληναράδες εισβάλλουν σε έναν τόπο και τον μαγαρίζουν κάνοντας σαν κακομαθημένα παιδιά ό,τι τους γουστάρει. Η ηχορύπανση καλύπτει όλους τους ήχους της φύσης που ξυπνάει. Τα τζιτζίκια, τις κουκουβάγιες και τα βατράχια στο ποταμάκι του «δικού μας» Κάμπινγκ Κρόνος, τα ισοπεδώνει η ελαφρο-δε-πα-να πνιγείτε-όλοι-σας νοοτροπία-μαρμίτα στην οποία διασκεδαστές και διασκεδάζοντες προφανώς έπεσαν εγκαίρως (πριν απ' την μνημονιακή βαρβαρότητα) και την αναπαράγουν με άνεση κακοχωνεμένου τσιτάτου. Κάθε ξημέρωμα, η ίδια ιστορία: δυο-τρεις ταλαίπωροι, ξενυχτισμένοι και απορημένοι («Μα μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι σκυλάδες;») παραθεριστές θα τραβηχτούν με τ' αυτιά δαρμένα και τα μάτια κόκκινα μέχρι τους εισβολείς. Κάποιοι θα πουν χαιρέκακα ότι είναι ζήτημα πολιτικής: «έτσι θα κυβερνήσουν;» και τα λοιπά.
Προσωπικά νομίζω ότι πρωτίστως είναι ζήτημα κακής αισθητικής. Που επιβάλλεται με νεανικά αυτάρεσκο και, ανεξαρτήτως ηλικίας, στενόμυαλο αυταρχισμό. ======= Με απογοήτευσαν και τα δύο. Όμως αυτό με τα σκυλάδικα σαφώς λιγότερο.
Είναι εξοργιστικό, αλλά δεν μπορούν να το χρεωθούν ούτε οι οπαδοί γενικώς του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια πως οι ψηφοφόροι του κόμματος προέρχονται από παντού πλέον -κυρίως απ' τα παλιά μεγάλα κόμματα, αλλά ακόμα και απ' την άκρα δεξιά- και δεν είναι οι κλασικοί αριστεροί με τα ταγάρια, το έντεχνο και τη βαριά κουλτούρα. Άρα λογικό ότι κάποιοι απ' αυτούς θα ακούν τελείως ασυνήθιστα για την Αριστερά πράγματα, και δικαίωμά τους. (Μόνο να μην ενοχλούν τους άλλους!) Πιστεύω πως οι Συριζαίοι του κάμπινγκ που περιγράφεται παραπάνω είναι η εξαίρεση. Στο Άγιο Όρος όμως -παρ' ό,τι οι hardcore οπαδοί του κόμματος θα βρουν σίγουρα άπειρα ελαφρυντικά και λόγους που τελικά ήταν απαραίτητη μια τέτοια επίσκεψη- δεν πήγαν τυχαίοι οπαδοί, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος.
Την περίοδο που συζητιέται ξανά το Άβατο. Η (μη) φορολόγηση της Εκκλησίας. Οι μηδενικές απολύσεις των εκκλησιαστικών Δημοσίων Υπαλλήλων -των μόνων Δ.Υ. που δεν κινδυνεύουν ούτε από απόλυση, ούτε από κινητικότητα ούτε καν από αξιολόγηση! Κάποιοι ποινικοί που βρίσκουν άσυλο στο Όρος, αφήνουν μούσια και το παίζουν καλόγεροι. Την περίοδο που ξανασυζητιούνται οι Ιερές Μπίζνες του Αγίου Όρους. Ο Τσίπρας δεν πάει για να συζητήσει/λύσει τα παραπάνω, αλλά για να ενισχύσει το προφίλ του μαζεύοντας ψήφους και απ' τους βαθιά θρησκευόμενους.
Και φυσικά για να λειάνει τις σχέσεις του με την Εκκλησία και να πάρει την υποστήριξή της. [Σχόλιο του LiberT: Παρατηρήσεις από της επίσκεψη: 1) Απαλλαγή εκκλησίας από ΕΝΦΙΑ, παροχές σε ένστολους, φιλορωσικές δηλώσεις ... "νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός" 2) "Όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον ευατό του" ...

Και τι προτίθεσαι να κάνεις τότε για την αδικία αυτή εις βάρος του μισού πληθυσμού;] Δεν το βρίσκω αισιόδοξο σημάδι. Και δεν είμαι πια καθόλου σίγουρος πως θα ακολουθήσει, όταν βγει, μια πολιτική κοινωνικά φιλελεύθερη.
Πιστεύει κανείς πια ότι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πράγματα που σχετίζονται με την Εκκλησία και έχει υποσχεθεί; Θα επιβάλλει τη δίκαιη φορολόγηση της Εκκλησίας που έχει υποσχεθεί ο Τσίπρας; Ή με το που θα βγει θα τρέξει να προσκυνήσει στο Άγιο Όρος, για τα μάτια του κόσμου;
Θα κάνει διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας; Ή θα πει "μα τώρα προέχουν οι δεκάδες χιλιάδες που αυτοκτονούν κάθε μέρα, ας περιμένει ο διαχωρισμός";
Θα πάρει επιτέλους μέρος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας για να βοηθήσει τους ασθενέστερους; Ή θα πει "θα συστήσουμε μια επιτροπή συζήτησης για να δούμε αν αυτό είναι εφικτό απ' το Σύνταγμα και τα ξαναλέμε σε μερικά χρονάκια";
Θα νομιμοποιήσει τους γκέι γάμους; Ή θα πει "η κοινωνία μας διχάστηκε αρκετά με το Μνημόνιο, ας μη τη διχάσουμε άλλο προς το παρόν"; Υποψιάζομαι πως γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά ελπίζω -ακόμα!- πως θα διαψευστώ.


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: : www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου