Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

40 Χρόνια ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ! Θεσμός-σταθμός για την πόλη! 11-13 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!



Το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα. Δεκάδες συζητήσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες και αθλητικές δραστηριότητες έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων σε κάθε μεριά της Ελλάδας στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 11 - 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το πρόγραμμα: 
«"Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων" 
Με αυτό το σύνθημα η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες της Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που θα πραγματοποιηθούν στις 11-12-13 του Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. 

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και έχει καταφέρει στα 40 χρόνια ζωής του να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας. 
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες από Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Πετρολούκα Χαλκιά, Βαγγέλη Κορακάκη, Μπλε, Ιμάμ Μπαϊλντί, Magic De Spell και άλλους καλλιτέχνες. Θα πραγματοποιηθούν επίσης αφιερώματα στον Μάνο Χατζηδάκη και στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, βιβλιοπωλεία, θα υπάρχει έκθεση για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ. Θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπως και πολλές ακόμα συζητήσεις. Οι δραστηριότητες θα κορυφωθούν με την κεντρική ομιλία από μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ». 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ


Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου

Στην Κεντρική Σκηνή

Το πρόγραμμα ανοίγει με αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη από το συγκρότημα της ΚΝΕ, ακολουθεί συναυλία με το Δημήτρη Νικολούδη «Αφιέρωμα στους ποιητές» και η σκηνή κλείνει με συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Στη Λαϊκή Σκηνή

Η σκηνή ανοίγει με πολίτικο τραγούδι από τους sevdalimaman, ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο κουφαλίων «Η Μακεδονία», μουσικό γλέντι με χάλκινα από το «Παραδοσιακό Μεράκι» και, τέλος, λαϊκό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλκιά και το Γιάννη Λίτσιο.

Στη Μαθητική Σκηνή

Το πρόγραμμα ξεκινάει με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, στη συνέχεια συναυλία με τους, AFAZA και ΜΕΓΑΣ. Ακολουθεί αφιέρωμα στη Νίνα Σιμόν από το jazz σχήμα της ΚΝΕ και συναυλίες με το Γιώργο Αετόπουλο και τους Imam Baildi.


Στο Εργατικό Στέκι

Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Ανεργία: παροδικό φαινόμενο ή να μάθουμε να ζούμε με αυτή; Υπάρχει διέξοδος;»

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

Στην Κεντρική Σκηνή

Τη σκηνή ανοίγουν οι 3LaLoun με έντεχνο τραγούδι. Στη συνέχεια ακολουθεί συναυλία «Μπαλάντες για ένδοξους ποιητές» με τη Νατάσα Χρηστίδου, τον Αποστόλη Δημητρακόπουλο και το Βαγγέλη Κόντο. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλία από το Μίλτο Πασχαλίδη και κλείνει με συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά.

Στη Λαϊκή Σκηνή

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την ορχήστρα και τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ σε «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας». Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα», με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια ποντιακό γλέντι από την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και η σκηνή κλείνει με γλέντι με το Βαγγέλη Κορακάκη.




Στη Μαθητική Σκηνή

Τη σκηνή ανοίγουν μαθητικά συγκροτήματα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μεαντιιμπεριαλιστικά τραγούδια από τη ροκ ορχήστρα της ΚΝΕ «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Ακολουθεί συναυλία με τους KollektivA και τη σκηνή κλείνουν οι magicdespell με το Γιάννη Παλαμίδα.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Στην Κεντρική Σκηνή

Το πρόγραμμα ξεκινάει με αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Ακολουθεί ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της σκηνής τελειώνει με συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Λαϊκή Σκηνή

Το πρόγραμμα αρχίζει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μετεώρων και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Ακολουθεί γλέντι με τους Μαρία Φραγκούλη, Βασίλη Πρατσινάκη και Νίκο Ταλέα. Η σκηνή κλείνει με λαϊκό γλέντι από το Βασίλη Κασούρα.

Στη Μαθητική Σκηνή

Τη σκηνή ανοίγουν μαθητικά συγκροτήματα και το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλία από τους KAZOO και κλείνει με τους ΜΠΛΕ.

Και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος - χώρος για νέα ζευγάρια, όπου θα λαμβάνει χώρα πλήθος δραστηριοτήτων: Βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, εργαστήρια κατασκευών, σκάκι, πειράματα αστρονομίας, μαθήματα χορού, αθλητικές δραστηριότητες κλπ. 

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου