Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Φ. Κουβέλης : Οι θέσεις και το πρόγραμμα θα κρίνουν και το «Ποτάμι»Εκλογική και όχι πολιτική συμφωνία, καταλογίζει στους «58» ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» και εξηγεί: «Ζητούσαν να συγκροτηθεί ο πόλος μεταβαίνοντας κατευθείαν στις ευρωεκλογές, χωρίς καμία αναφορά στη σημερινή κοινωνία και πολιτική πραγματικότητα».

Ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι «υπήρξε υποχωρητικότητα» στη διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά αναγνωρίζει ως θετικό στην κυβέρνηση το πρωτογενές πλεόνασμα, «ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη» και σημειώνει πως είναι «ένα στοιχείο που πρέπει να ενισχύσει την πολιτική της διαπραγμάτευσης».
Για το νεοσύστατο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, αναφέρει πως «τα χαρακτηριστικά του δεν είναι γνωστά» και πως «η χρησιμότητα των κομμάτων κρίνεται από το πόσο ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με ποιο πολιτικό πρόγραμμα προσέρχονται, με ποιες πολιτικές θέσεις»
Στο ενδεχόμενο, ο τρίτος πόλος, που συγκροτεί ο ίδιος, να φέρει ένα κακό αποτέλεσμα στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης σημειώνει: «Η ΔΗΜΑΡ έχει μπροστά της μακρά πορεία.[...] Είμαστε ένα κόμμα μόλις τριάμισι ετών και τα όρια της αντοχής μας δεν κρίνονται στις ευρωεκλογές. Ο προοδευτικός πόλος ως προσπάθεια εκτείνεται και πέραν της ημερομηνίας των ευρωεκλογών».

Πηγή δημοσίευσης: www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου