Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εκδηλώσεις για την ιερά πανήγυρι της εκκλησίας της Αναστάσεως του Κυρίου στο πρώην στρατόπεδο Μ.Αλέξανδρος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης! Ας τις στηρίξουμε όλοι!




Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι  προετοιμασίες στην εκκλησία της Αναστάσεως του Κυρίου στο πρώην Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, εν όψει του πανηγυριού της ενορίας που αρχίζει με πληθώρα εκδηλώσεων από αύριο και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο!
H ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με την εκκλησιά της που βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί κυριολεκτικά μια όαση μέσα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς το προαύλιο της ουσιαστικά εκτείνεται εντός των ορίων του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να διαθέτει άφθονο χώρο για βόλτα,για εκδηλώσεις αλλά και για τις λοιπές τελετές που αποκτούν ξεχωριστή γοητεία για τους προσκυνητές και τους δημότες.


Τις προσεχείς ημέρες λοιπόν πανηγυρίζει και θα διοργανωθούν παράλληλα με τις λειτουργίες και τις ακολουθίες αρκετές ακόμη εκδηλώσεις.
ΑΞΙΖΕΙ όλοι να στηρίξουμε ανεξαρτήτως ηλικίας τις εκδηλώσεις της εκκλησίας της Αναστάσεως του Κυρίου. Ξεκινούν την Πέμπτη 16-5 στις 7μ.μ. με τη συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ενορίας. Την Παρασκευή 17-5 στις 8μ.μ. δίπλα στον ιερό ναό θα διοργανωθεί εκ μέρους του δήμου εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής με τίτλο : « Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν λαοί ».
Η κορύφωση των εκδηλώσεων έρχεται με τις ιερές ακολουθίες του Σαββατοκύριακου στις οποίες θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας . Το Σάββατο 18-5 και ώρα 5.45 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση και περιφορά της ιεράς εικόνας και θ ακολουθήσει στις 7 μ.μ ο αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός , ενώ τέλος την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η πρωινή πανηγυρική θεία λειτουργία στις 7 π.μ. και το απόγευμα ως είθισται θα γίνει ο εσπερινός στα πλαίσια του οποίου θα τελεστεί και το κτητορικό μνημόσυνο.
Ως υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης  ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ως κάτοικος της περιοχής θα ήθελα να καλέσω όλους και όλες σας να παρευρεθείτε στις ιερές ακολουθίες και στις εορταστικές εκδηλώσεις. Να στηρίξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την εκκλησία της γειτονιάς μας που πανηγυρίζει και να ενισχύσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσοι εργάστηκαν γι αυτές.
Το φως της Ανάστασης του Κυρίου που εορτάζουμε όλες αυτές τις ημέρες να φωτίζει τις ψυχές και τις ζωές μας και να μας οδηγεί πάντοτε στο δρόμο της ελπίδας,της αισιοδοξίας,της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης !
Δημήτριος Χ. Παυλακούδης
Υπεύθ.Κοινωνικής Πολιτικής Ανεξ.Δημ.Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου