Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Στο φουλ οι διεργασίες για το Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης



 Του ΡΩΜΑΝΟΥ  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με τρεις ενδιαφερόμενους να έχουν ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά τους για το δημαρχιακό θώκο και προερχόμενες από την Αριστερά παρατάξεις να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιλέξουν το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής.
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές που κάνει ο νυν δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, ο οποίος θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία. Ο κ. Κυρίζογλου προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αν και δηλώνει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει την -έστω και σιωπηλή- στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου.

Σε σχέση με το 2010 ο κ. Κυρίζογλου εμφανίζεται «λαβωμένος» στην περιοχή της Μενεμένης, από την οποία έχασε στελέχη που διαδραματίζουν ρόλο. Ειδικότερα, το περασμένο φθινόπωρο ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο ο για μία περίπου τριετία αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Καζαντζίδης, ενώ ο Γιάννης Βασιλειάδης, που είχε κατέβει στο παρελθόν με τον κ. Κυρίζογλου και παλαιότερα ήταν υποψήφιος δήμαρχος Μενεμένης, φέρεται να «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, πλήγμα για τον κ. Κυρίζογλου θεωρείται το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μύθημης, αδελφός του παλιού δημάρχου Μενεμένης, Γιώργου Μύθημη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με τον κ. Κυρίζογλου, φέρεται να εντάσσεται στην παράταξη του Γιώργου Καζαντζίδη.
«Όραμα για το μέλλον» και «Πολίτες σε δράση» 
Με την παράταξη «'Οραμα για το μέλλον» θα διεκδικήσει το Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ο Γιώργος Καζαντζίδης, ο οποίος το Νοέμβριο του 2013 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο κ. Καζαντζίδης διαφώνησε με τη πολιτική του κ. Κυρίζογλου και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ έχει ισχυρές προσβάσεις στην περιοχή της Μενεμένης, ιδίως στο ποντιακό στοιχείο, αφού διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του τοπικού ποντιακού συλλόγου.
Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης έχει ανακοινώσει και ο δικηγόρος Γιώργος Κυριλλίδης, με την παράταξη «Πολίτες σε δράση». Ο κ. Κυριλλίδης προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε κατέβει με την παράταξη της Βούλας Τεκτονίδου, η οποία στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Είναι νυν δημοτικός σύμβουλος και κατεβαίνει ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ωστόσο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και του κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη όλων μαζί.
Καζαντζίδης και Κυριλλίδης φέρονται να έχουν συναντηθεί, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο βρεθεί αντιμέτωπος με τον κ. Κυρίζογλου.
Η Αριστερά  
Βέβαιο θεωρείται ότι θα κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο επικεφαλής τους. Για την παράταξη του ΚΚΕ σχεδόν χωρίς αντίπαλο παίζει ο Γιάννης Κατσαρός, νυν δημοτικός σύμβουλος, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ έντονα ακούγεται το όνομα της εφοριακού Όλγας Ράπτη. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι θα έχει τη στήριξη της πρώην υποψήφιαυ δημάρχου και πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Βούλας Τεκτονίδου, καθώς και του πρώτου σε σταυρούς το 2010 από την παράταξη της τελευταίας, φαρμακοποιού Παράσχου Λαδά.
Τέλος, ψηφοδέλτιο αναμένεται να κατεβάσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η αριστερή παράταξη «Εργατική Αντεπίθεση», η οποία στις εκλογές του 2010 είχε καταφέρει να εκλέξει ένα δημοτικό σύμβουλο, τον Ηλία Βούζα. Πιθανότατα ο τελευταίος θα είναι επικεφαλής της «Εργατικής Αντεπίθεσης».
Του ΡΩΜΑΝΟΥ  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου