Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Στο κόκκινο η εποχική γρίπη

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 43 και οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τους εξήντα έναν. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 156 άτομα.
Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα και να λάβουν αντιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα αγγίζει το 30%, τη στιγμή που στις άλλες χώρες της Ευρώπης φτάνει το 70%. Επίσης αναφέρουν ότι, αν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονταν κάθε χρόνο, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν κατά πολύ μικρότερος.
Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού αναφέρει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι η έλλειψη ενημέρωσης του πληθυσμού.


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.makthes.gr/news/reportage/117708/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου