Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "Η εκπομπή θα μεταδοθεί!"



Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ξεκίνησε αμέσως μετά την τραγωδία. Και έγινε με συνέπεια. Η ομάδα των «Πρωταγωνιστών» μίλησε με τους μετανάστες που διασώθηκαν και κατέγραψε τις μαρτυρίες τους. Πήγαμε στη Λέρο και στο Φαρμακονήσι για συνεντεύξεις με τους Λιμενικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα του διασωστικού σκάφους. Μείναμε εκεί, για να μιλήσουμε με ψαράδες, στρατιώτες και ανθρώπους που ζουν καθημερινά αντίστοιχα περιστατικά. Ασφαλώς πήραμε άδεια από τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές. Και ναι, δεν απευθυνθήκαμε στις δικαστικές αρχές.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, έφτασε στο Mega ένα έγγραφο από το Πρωτοδικείο της Κω.  Υπογράφεται από την ανακρίτρια κ. Αντιγόνη Σταμολέκα. Η κ. Σταμολέκα ζητεί να μην μεταδοθεί η εκπομπή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση για το γεγονός. Τι θα συμβεί αν μεταδοθεί η εκπομπή; «Οι αρμόδιες ανακριτικές και εν γένει δικαστικές αρχές θα πρέπει να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια επί σκοπώ διασφάλισης της μυστικότητα και ακεραιότητας της Ανάκρισης ως το πέρας αυτής, διότι η δημοσιοποίηση του εν γένει ανακριτικού υλικού εκφεύγει των ορίων της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και εκθέτει προδήλως το έργο της Ανάκρισης.»
Λοιπόν όταν οι δικαστικοί επιχειρούν να προσδιορίσουν τα όρια της ενημέρωσης, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από όσο δείχνει. Αλίμονο αν οι δημοσιογράφοι ζητούν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα και ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Τότε, για να μιλήσουμε μόνο για τους «Πρωταγωνιστές» δεν θα είχαμε κάνει εκπομπή ούτε για την Marfin, ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ούτε για τον Παύλο Φύσσα, ούτε για την συμμορία Locοs της Χίου, ούτε για τους VIP κρατούμενους της κρίσης.
Από το Mega ανακοινώθηκε το αυτονόητο, αυτό που θα σας πω και εγώ: η εκπομπή θα μεταδοθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη.


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου