Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Του Δ.Παυλακούδη: " Τελικά ευτυχώς ο πολιτισμός ακόμη παράγει πολιτική! Σκέψεις με αφορμή τη χτεσινή μαγική...συναυλία"




Πρωί Κυριακής μετά από μια εντυπωσιακή βραδιά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μια συναυλία-σταθμό της κίνησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική διαβάζω το πρωινό δημοσίευμα του www.aftodioikisinews.gr .
Και είμαι σίγουρος πως δεκάδες άλλοι ιστότοποι, ιστολόγια και ΜΜΕ θα κάνουν λόγο για τη χτεσινή κοσμοπλημμύρα.
Το χτεσινό αντάμωμα-γιορτή πολιτισμού ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό. Σε μια περίοδο που οι πιο πολλοί μιλούν για έλλειψη παιδείας, περιορισμένη συμμετοχή της βάσης της κοινωνίας στα πολιτικά πράγματα και προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι ρομαντικός και υπερβολικά ουτοπιστής όταν μιλάς για έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η συνεργασία και η πολυφωνία, νιώθεις υπέροχα όταν βλέπεις ή μάλλον ζεις πως και άλλες 20.000 τουλάχιστον ψυχές, παρά τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις σκέφτονται το ίδιο με σένα.

Μακάρι να εκφραστεί και πολιτικά αυτό και να διώξουμε τα φαντάσματα που πλανώνται πάνω από την πατρίδα μας, τον εθνικισμό, τη φοβία, την αδράνεια, την απολιτικ και καλά μόδα και κυρίως την αποξένωση και την αλλοτρίωση σε προσωπικό, διανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο!!!
Όπως και να χει τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους δούλεψαν, πάλεψαν και αγωνίστηκαν για τη χτεσινή γιορτή πολιτισμού και σε όσους αγωνίζονται για το περιβάλλον και τη γη τους!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που δίδαξαν για ακόμη μια φορά ήθος και πολιτισμό!
ΤΥΧΕΡΟΙ όσοι βρεθήκαμε κει χτες και σιγό- ή δυνατό- τραγουδήσαμε!!!
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!! Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!
Ή όπως έγραψε χτες κι ένα φιλαράκι μου : Αλληλεγγύη ρε μάγκες...

Δημήτρης  Παυλακούδης
 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μ
sc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.






ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ για τη χτεσινή συναυλία:
«Συναυλία – διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα, εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Το πλήθος κατέκλυσε τον ανοικτό χώρο, φόρεσε μπλουζάκια με το σύνθημα «Χαλκιδική SOS» και τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες.
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις τις επένδυσης και τον αγώνα που συνεχίζεται ενάντια στην επένδυση, καλώντας τον κόσμο να εξακολουθήσει να μάχεται «για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ», όπως ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης.
Η συναυλία άνοιξε με τους Χαϊνηδες και ακολούθησαν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες (Μελίνα Κανά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Σωκράτης Μάλαμας) ενώ απουσίαζε λόγω ασθένειας ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα με τη συναυλία, λειτουργούσαν χώροι ενημέρωσης για την εξόρυξη χρυσού και άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώ δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής συμμετείχαν στην υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης.»
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.aftodioikisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου