Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ρέντσι: «Αν ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν δεν αλλάξει πολιτική, δεν θα τον στηρίξουμε»



Η Ιταλία θα αρνηθεί να στηρίξει ένα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος δεν θα αλλάξει πολιτική, προειδοποίησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση γύρω από το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να αλλάξει πολιτική για τα πέντε επόμενα χρόνια, αλλιώς δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας» προειδοποίησε ο ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη Νάπολη σε συνέδριο οργανωμένο από την εφημερίδα La Repubblica.



«Ουδείς κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία. Θέλουν να κατεβάσουν τον Γιούνκερ, πολύ καλά. Ας πει τότε τι σκέπτεται για τα πέντε επόμενα χρόνια» ζήτησε επίμονα ο Ρέντσι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός έκανε στη συνέχεια το εξής σχόλιο: «Μπορεί να ονομάζεται Γιούνκερ ή Πάολο Ρόσι (σ.σ. όνομα πολύ κοινό στην Ιταλία): κάποιος ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πολιτική αυτών των τελευταίων ετών, δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας».

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5129219/allagh-politikhs-apo-ton-epomeno-proedro-ths-komision-zhtei-o-rentsi/

1 σχόλιο:

  1. Πώς ακριβώς «..δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας..», όταν θα έχει εκλεγεί???

    «..θα πρέπει να αλλάξει πολιτική για τα πέντε επόμενα χρόνια, ..» ειδάλλως ..ντα!? Πέντε είναι τα έτη της θητείας ούτως ή άλλως.. Μετά χαίρετε, οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν εξοχότατε...

    Ave €uro, moritvri te salutant!

    ΑπάντησηΔιαγραφή