Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μερικές σκέψεις για τις εκλογές από τον Αστέριο Αλβανό



ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ

1) Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει για το καλό όλων μας ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ο χώρος μας υπήρξε ελάχιστος και εμείς άχρηστοι. Άλλωστε η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.
2) Θεωρώ πως στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει πολλά. Ωστόσο τα ξεροκόμματα που θα είναι πασπαλισμένα με ζάχαρη, θα παρουσιαστούν ως μέγα επίτευγμα. Στην πραγματικότητα θα είναι κωλοτούμπα.
3) Η συνεργασία με ΑνΕλ ήταν προαποφασισμένη. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση αριστεράς. Ωστόσο ο Τσίπρας θα έχει την πρόφαση ότι τον πάει πίσω ο Καμμένος και για αυτό δεν μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του.
3) Ο χώρος της κεντροαριστεράς ηττήθηκε σε όλες τις μορφές του. Βλέπουμε τι κάνει η πολυδιάσπαση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και να αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη. Όσοι πήγαν ΔΗΜΑΡ, Κίνημα, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ και μερικοί στη ΝΔ θα επιστρέψουν όταν εξυγιάνουμε τον χώρο μας και επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας.
4) Προτιμώ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από κυβέρνηση ΝΔ.
5) Οι σύντροφοι που πήγαν στο Κίνημα του Παπανδρέου παραμένουν σύντροφοι. Ιδεολογικά δεν άλλαξαν ούτε αυτοί ούτε εμείς. Σύντροφοι είμαστε και παραμένουμε. Όμως για το χτίσιμο της κεντροαριστεράς υπάρχει μια βασική προυπόθεση. Τέρμα η προσωπολαγνεία. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα διλήμματα Βενιζέλος - Παπανδρέου και ότι άλλο προκύψει. Ο χώρος έχει ανάγκη από ιδεολογική ανασυγκρότηση, όχι από προσωπικά παιχνίδια.
6) Οι λογικές ψήφισα για να τιμωρήσω ή επειδή δεν πιστεύω ότι θα κάνει αυτά που λέει είναι εθνικά επικίνδυνες.



Το μόνο που θα προσθέσω είναι πως τέτοιες φωνές η Κεντροαριστερά ειδικά τούτη την ώρα τις έχει ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου