Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ Δημοσκόπηση: Στις 3,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! "Σφαγή" 4 κομμάτων για την 3η θέση. Το Κίνημα δεν μπαίνει στη Βουλή



Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως η πρώτη θέση παγιώνεται για το πρώτο κόμμα με μικρότερη όμως διαφορά από τη ΝΔ, ενώ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εξακολουθεί να μην πιάνει το όριο του 3%
Στο χορό των δημοσκοπήσεων, άλλη μια μέτρηση δείχνει την τάση του εκλογικού αποτελέσματος 18 μέρες πριν την κάλπη. Στα πρώτα συμπεράσματα στη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα, αν και η διαφορά μοιάζει να μειώνεται, ενώ τα μικρότερα κόμματα μοιάζουν να συμπιέζονται από την έντονη πόλωση των δύο πρώτων κομμάτων.
ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΝΔ 25.3%
ΠΟΤΑΜΙ 5,8%
ΚΚΕ 5,7
ΧΑ 5,4
ΠΑΣΟΚ 5,0
ΑΝΕΛ 2,7
ΚΙΔΗΣΟ 2,6
ΛΑΟΣ 2,0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0
Άλλο Κόμμα 2,0
Άκυρο, Λευκό 0,9
Αναποφάσιστοι 13,1

Το 17,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι τώρα για την ψήφο τους και το 13,5% δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία εβδομάδα ή και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, γεγονός που μαρτυρά πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 34,9%. "Κανένας από τους δύο" απαντά το 23,5% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.
Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 95,2% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 4,4%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 66% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 30%.
Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχει περάσει οριστικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 59,2%, απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι). Για το 35,4% των ερωτηθέντων ο κίνδυνος έχει περάσει οριστικά, ενώ "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ" δηλώνει το 5,4%.
Στην ερώτηση "τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος;", οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:
Να κάνει νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία: 53,7%
Να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: 20,5%
Να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας: 12,6%
Να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες: 7,1%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,1%

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/dhmoskophsh-gpo-stis-3-2-monades-h-diafora-nd-syriza-sfagh-4-kommatwn-gia-thn-3h-thesh-to-kinhma-den-mpainei-sth-voylh.3234524.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου