Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το αφιέρωμα της FIFA στον "ήρωα-παλαιστή" Δημήτρη Σαλπιγγίδη!!!



 Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι σήμερα (18/11) κεντρικό πρόσωπο στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.
Κεντρικό πρόσωπο εν όψει της ρεβάνς με την Ρουμανία είναι στην FIFA ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ήρωας και δηλώνει: "Θέλω να σκοράρω όλη την ώρα". Τι λέει για τα όνειρα ενός παλαιστή που έγινε τελικά ποδοσφαιριστής.Ο
Στο δημοσίευμα ο Σάλπι χαρακτηρίζεται ως επαγγελματίας ήρωας και μιλάει για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική.
 
"Με 13 γκολ σε 71 συμμετοχές σε οκτώ χρόνια, ίσως κάποιος θεωρεί πως ο 32χρονος Σαλπιγγίδης δεν θα αφήσει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ιστορία της Ελλάδας. Ωστόσο, στο στόμα κάθε Έλληνα, μία λέξη τον περιγράφει, ήρωας", αναφέρεται αρχικά στο κείμενο και στη συνέχεια ο λόγος δίνεται στον έμπειρο επιθετικό.



Για το γκολ που είχε πετύχει στην Ουκρανία και έστειλε την Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής: "Αυτή ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά επειδή όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση".
Για το τέρμα του κόντρα στη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010: "Πήγαμε στη Νότια Αφρική με μεγάλες φιλοδοξίες και θέλαμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ότι δε βρίσκεται τυχαία εκεί. Έχουμε πάρει το Euro αλλά δεν είχαμε συχνές παρουσίες σε Μουντιάλ. Αυτό το γκολ σήμαινε πολλά για μένα. Ποτέ δε σκέφτομαι την ιστορική πλευρά ενός γκολ, για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα όταν παίζω. Θέλω να σκοράρω όλη την ώρα, κάθε μέρα, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση. Και αν δεν μπορώ, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο".
Για τις τρεις καλύτερες στιγμές στη διεθνή καριέρα του: "Πρώτον, το γκολ στην Ουκρανία, δεύτερο με τη Νιγηρία και το τρίτο ελπίζω να είναι με τη Ρουμανία!"
Για το παρελθόν του και τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: "Ήμουν 10 χρονών όταν συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Μέχρι τότε ήθελα να γίνω παλαιστής. Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως και μεγάλος μέρος της πόλης. Παίζω στην ομάδα από τη δεκαετία του ’90 και αισθάνομαι μια χαρά. Παίζω σε μια ομάδα που έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Ο ΠΑΟΚ ανήκει σε ένα κλειστό κύκλο συλλόγων με τους πιο φανατικούς υποστηρικτές στην Ευρώπη. Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα ζει για αυτή την ομάδα.
Ποτέ δεν έχω θέσει ως προσωπικό στόχο να παίξω στο εξωτερικό. Θα πήγαινα αλλά για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Στόχος μου είναι να παίξω και πάλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ".


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου