Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Συναυλία -Αφιέρωμα στο ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ τη Δευτέρα 29/4 με " Ύμνους αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων "!!!

Ένα έργο ζωής του μεγάλου συνθέτη της Θεσσαλονίκης Σταύρου Κουγιουμτζή, ζωντανεύει την προσεχή Δευτέρα στην πόλη μας!
Πρόκειται για τους «ύμνους αγγέλων σε …ρυθμούς ανθρώπων», μια μοναδική μουσική ανθολογία βυζαντινών ύμνων με επίκεντρο το Πάσχα, που αποδόθηκαν εκπληκτικά 20 και πλέον χρόνια πριν στο κατάμεστο Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα γνωστά εκπληκτικά μουσικά ανταμώματα του Σταύρου Κουγιουμτζή με το Γιώργο Νταλάρα.
Το έργο που θεωρήθηκε πρωτοποριακό για την εποχή του και ανέδειξε ποικιλία ήχων από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της πόλης και όχι μόνο και επιστρέφει…ξανά σε μια μοναδική συναυλία αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη!
Η Human Voice διοργανώνει μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή, Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων, στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 29 Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21.00.Το σπουδαίο έργο του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη, το οποίο αποτελεί απάντηση της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής στην αντίστοιχη παράδοση της Κεντρικής Ευρώπης, θα αποδοθεί μοναδικά από τους Ανδρέα Καρακότα, Λιζέτα Καλημέρη και Μαρία Κουγιουμτζή υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη!
Στα πλαίσια συμπλήρωσης των δεκαπέντε ετών από την πρώτη παρουσίαση του έργου στη Θεσσαλονίκη, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης με την Orchestra Mobile, επιστρέφουν στη συμπρωτεύoυσα ύστερα από τον θρίαμβο του Άξιον Εστί τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι συντελεστές του έργου είναι:
Σολίστ - Ανδρέας Καρακότας, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Κουγιουμτζή
Αφηγητής: Τάσος Νούσιας
Χορωδία Νέων: "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος"
Ορχήστρα: Orchestra Mobile
Διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης
Διδασκαλία Χορωδίας: Χρυσόστομος Σταμούλης
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας παρουσιάζεται μια μικρή Ανθολογία από αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, όπως, Μην μου θυμώνεις μάτια μου, Τώρα που θα φύγεις, Χάντρα στο κομπολόι σου κ.α.
Γενική Είσοδος - 10 Ευρώ.
Πληροφορίες και Κρατήσεις
Τηλ.: 6981 919 818, thehumanvoicemusic@gmail.com,
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βάσω Σωτηρίου, 6936 159 835, Email: vasso_sotiriou@hotmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου