Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Από τον ΑΚΗ ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ: " Μακριά κι από τους δύο! Μελισσανίδης, Μαρινάκης και ελληνικό ποδόσφαιρο σε κρίση"



 ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ

 

Αρχίζει να κατακάθεται η σκόνη από τις απίστευτες καταγγελίες του Δημήτρη Μελισσανίδη και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Οχι πως δεν τα συζητούσαμε όλα όσα είπε ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΚ, όχι πως διαφωνούμε μαζί του, απλά σε μια χώρα που λέει τις αλήθειες της μόνον στα καφενεία, το να ακούς επωνύμως και σε ζωντανή μετάδοση τόσα πολλά, σε σοκάρει...

Προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα είπε ο Μελισσανίδης και όσο κι αν βάλω κάτω το μυαλό μου και σκεφτώ, δεν υπάρχει περίπτωση να βρω παράγοντα ή ομάδα ανθρώπων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το κατεστημένο Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχει οικονομική δύναμη, κυβερνητικές «πλάτες», μεγάλη εμπειρία και τον λαό της ΑΕΚ στο πλευρό του. Βρήκε τον μάστορά του ο Βαγγέλης και προβλέπω μεγάλες μάχες.

Από την άλλη δεν μπορώ και να χαρώ με όσα ακούω. Με το ύφος, την ποιότητα του λόγου, το μέγεθος των καταγγελιών που αποδεικνύουν τη  σήψη σε όλα τα επίπεδα. Το να βγαίνει ως εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου ένας επιχειρηματίας που: επενδύει σε μια ομάδα αφού πρώτα την άφησε να πέσει στη Γ` Εθνική για να γλυτώσει τα χρέη της, βρίσκεται πίσω από μια τεράστια αγορά κρατικού οργανισμού που σχετίζεται άμεσα με το ποδόσφαιρο, κουβαλά ένα παρελθόν ανάλογου σχεδόν κατεστημένου, έ δε με κάνει να πετάω στα σύννεφα.

Μπλέχτηκαν πολλά μετά τις σημερινές δηλώσεις Μελισσανίδη. Η ΕΠΟ, η διαιτησία, μπράβοι, ομάδες - δορυφόροι, παράγοντες και δημοσιογράφοι. Για το ποδόσφαιρο θα μιλήσει κανείς; Ολα στο παρασκήνιο, σε γραφεία και μικρόφωνα. Στο γήπεδο θα δούμε κάτι; Πως μπορεί να νιώθει ένας ξένος παίκτης διαβάζοντας αυτές τις καταγγελίες; Πως μπορεί να νιώθει ένας παράγοντας που σκέφτεται αν πρέπει να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Σε λίγο δεν θα ασχολείται κανένας σοβαρός άνθρωπος παρά μόνον όσοι δεν είναι άξιοι να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους. Στοιχειώδης αυτοσεβασμός σε ωθεί μακριά από αυτόν τον βούρκο.

Δε θα πω «καλύτερα Μελισσανίδης», ούτε «χίλιες φορές Μαρινάκης». Θα πω «μακριά και από τους δύο» και από κάθε ισχυρό άνδρα πιστεύει πως μόνον αν τους ξεπεράσει σε τσαμπουκά, χυδαιότητα και θράσος θα αλλάξει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν λειτουργήσει σωστά η δικαιοσύνη, σύντομα κανένας από τους δύο επιχειρηματίες δεν θα βρίσκεται στο χώρο. Θα λειτουργήσει, όμως;

Άκης Σακισλόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου