Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα στοιχεία για την Παιδική Κακοποίηση: 91% των περιστατικών θύτες ήταν οι γονείς, ο ένας ή και οι δύο!Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Κακοποίησης το χαμόγελο του παιδιού παρουσίασε σήμερα στοιχεία που συγκλονίζουν.

Το 2014 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 υπήρξαν συνολικά 629 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών.


Μόνο το 1.5% ήταν επώνυμες με τον κόσμο να φοβάται να μιλήσει επώνυμα όπως τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Παράλληλα εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες δεν αυξάνονται παρόλο που υπάρχει η αίσθηση ότι αυξάνονται τα φαινόμενα. Οι καταγγελίες αφορούσαν 1254 παιδιά (594 αγόρια, 503 κορίτσια και 157 παιδιά που δεν έγινε γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους) εκ των οποίων το 42% αφορούσε παιδιά 0-6 ετών, το 43% υφίσταται σωματική κακοποίηση και στο 91% των περιστατικών θύτες ήταν οι γονείς, ο ένας ή και οι δύο .


"Να αντιδράσουμε γιατί δεν είναι φυσιολογικό μια κοινωνία να κακοποιεί τα παιδιά της. Μας ανησυχεί ότι τον τελευταίο καιρό δεν γίνονται καταγγελίες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν και κρύβονται", τόνισε πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.


Η κλινική ψυχολόγος Αθανασία Κεραμάριου παρουσίασε πραγματικές ιστορίες από την Βόρεια Ελλάδα μέσα από τις καταγγελίες στην Εθνική Γραμμή 1056, τα οποία κακοποιήθηκαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου