Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΙΣΘ Φροντίδα σε ανασφάλιστους από εθελοντές γιατρούς, της Νικολέττας Μπούκα



Στόχος του είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές γιατρούς-μέλη του, οι οποίοι θα ανοίξουν την πόρτα του ιδιωτικού τους ιατρείου, για να εξετάσουν πολίτες που δεν έχουν καμία ασφάλιση.
Ήδη, ο ΙΣΘ έχει αρχίσει επαφές με τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χορηγείται μια διακριτική πιστοποίηση για ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς δουλειά κι ασφάλιση, ενώ, μόλις καταρτιστεί η λίστα με τους εθελοντές γιατρούς, θα δημοσιοποιηθεί και μέσω του δήμου, του ΙΣΘ και πιθανόν και των ΚΕΠ.


Τις παραπάνω επισημάνσεις έκανε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, το μέλος του δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι πρόθεση του Συλλόγου είναι η παροχή φροντίδας με όρους και σε χώρους αξιοπρεπείς και οικείους.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΙΣΘ επιθυμεί να έχει στενή συνεργασία με όσους υποψηφίους εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές -σε δήμο και περιφέρεια- προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ προς όφελος της υγείας.
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΕΣΠΑ και μέσω των κονδυλίων του να στηριχθούν και να αξιοποιηθούν τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά εργαστήρια. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι άνθρωποι δεν θα φεύγουν στο εξωτερικό και θα δημιουργηθούν προσδοκίες και για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ μπορεί να δοθεί και σε πολλούς γιατρούς, κυρίως του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι οργανώνονται, δημιουργώντας πολυϊατρεία και αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις περιοχές όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα ιατρεία του ΙΚΑ όπου εργάζονταν.
Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ίδρυσης μονάδων ημερήσιας νοσηλείας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να στηθούν και να έχουν ιδιοκτήτες γιατρούς, ώστε να δοθεί και σε αυτούς η δυνατότητα να μπουν στο επιχειρείν της υγείας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, ο κ. Εξαδάκτυλος, ως επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Συνεργασία - Νέα Ιατρική Κίνηση (ΕΝΟ.ΣΥ.-Ν.Ι.ΚΙ.), που κατείχε την πλειοψηφία στο δ.σ. του ΙΣΘ την τελευταία τριετία και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος ΙΣΘ στις εκλογές του Συλλόγου στις 11 και 12 Μαΐου, παρουσίασε και τους 7 υποψηφίους της παράταξής του. Πρόκειται για τους Χάρη Αηδονόπουλο, Όλγα-Χριστίνα Γούλα, Σουζάνα Καϊλάρη, Αστέριο Κατσαμούρη, Ιωάννη Κωνσταντινίδη, Δανιήλ Παραμυθιώτη και Δρόσο Τσαβλή, οι οποίοι δίνουν διπλή μάχη, καθώς κατεβαίνουν υποψήφιοι και ταυτόχρονα διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Πηγή δημοσίευσης: www.makthes.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου