Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Εδραιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος του ΠΑΣΟΚΗ νέα δημοσκόπηση της Alco για το Newsit δεν αποτυπώνει απλά όλα όσα σκέφτονται οι ψηφοφόροι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ίσως για πρώτη φορά φωτογραφίζει τα θέλω τους σε σχέση με κόμματα, πρόσωπα και θεσμούς.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, αυτό που προκύπτει, είναι μια όχι μεγάλη αλλά αξιοσημείωτη άνοδος της ΝΔ, στασιμότητα με ελαφρά πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που όμως παραμένει ακόμα μακριά από διψήφιο ποσοστό και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπάρχει πτώση της Χρυσής Αυγής!

 Στην δημοσκόπηση της Alco, αξίζει κανείς να σταθεί και στο κεφάλαιο που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Εκεί, αναλύοντας τις απαντήσεις τόσο των ψηφοφόρων του κόμματος, όσο και του συνόλου των ψηφοφόρων θα διαπιστώσει ότι αυτό που ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως προϋπόθεση παραμονής του στην ηγεσία, είναι αυτό που θα προκύψει από το Συνέδριο να μην θυμίζει σε τίποτα αυτό που σήμερα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ                  21,2%
ΣΥΡΙΖΑ          20,2%
ΧΡ.ΑΥΓΗ         9,4%
ΠΑΣΟΚ           7,2%
ΑΝΕΛ              5%
ΚΚΕ                4,8%
ΔΗΜΑΡ          4%
ΑΛΛΟ             5,3%
ΛΕΥΚΟ           4%
ΑΠΟΧΗ         11%
ΔΞ                 7,9%
Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα : «Πόσο σας εκφράζουν τα κόμματα που ψηφίσατε το 2012;» δηλαδή πριν από λίγους μήνες, το συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 44% απαντά όχι!
Το ναι δεν αγγίζει ούτε το 50%!

Βαγγέλη άλλαξέ τα όλα!

Αυτό φαίνεται να ζητούν οι ψηφοφόροι – όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ - από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ερώτημα “τι πρέπει να Κάνει ο Βενιζέλος για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ” η απάντηση όλων των ψηφοφόρων είναι “να τα αλλάξει όλα”.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι όλες αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις φέρει εις Πέρας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θέτουν αυτό ως προϋπόθεση για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Alco για το Newsit, από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή δημοσίευσης : www.newsit.gr Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου