Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη Δημήτρη Παυλακούδη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας το Σάββατο 23-2 στο Δημαρχείο Αξιούπολης με θέμα:«H Ελλάδα σε κρίση. Πότε άλλοτε βρέθηκε το ελληνικό κράτος στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής και πώς κατόρθωσε να ισορροπήσει. Παραλληλισμοί με την κρίση του σήμερα. Διδάσκει άραγε η ιστορία ;».



Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00-8.00 θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Αξιούπολης από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος" στα πλαίσια του θεματικού κύκλου Νεοελληνική Ιστορία, εισήγηση-διάλεξή μου με Θέμα:

«H Ελλάδα σε κρίση. Πότε άλλοτε βρέθηκε το ελληνικό κράτος στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής και πώς κατόρθωσε να ισορροπήσει. Παραλληλισμοί με την κρίση του σήμερα. Διδάσκει άραγε η ιστορία ;».

Στόχος της είναι να παρουσιαστούν ενδεικτικές περιπτώσεις όπου το ελληνικό κράτος βίωσε την οικονομική κρίση και τον κοινωνικό μαρασμό ή διχασμό.Από τη μια πλευρά προκειμένου να παρατηρήσουμε πως αντιμετωπίστηκε κάτι τέτοιο από την κοινωνία της εποχής, να συζητηθεί η σχέση που μπορεί να υπάρχει με τη σημερινή κρίση και να διατυπωθούν απόψεις και προτάσεις για τη διαχείριση της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης αναζητώντας μέσα από την ιστορία τις ευθύνες των πολιτικών και των πολιτών.
Γιατί πολλές φορές η ιστορία μπορεί να μας διδάξει,αν την προσεγγίσουμε με θάρρος αλλά και με αγάπη!
Σας περιμένω όλους εκεί ώστε πέραν της διάλεξης να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για το σήμερα με πυξίδα την ιστορία!

Δημήτριος Χ. Παυλακούδης, Φιλόλογος ΑΠΘ Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου