Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ: «Αρχή του παραμυθιού. Καλησπέρα σας»: ΑΥΡΙΟ στις 6 το απόγευμα στην Αξιούπολη! ΔΙΑΛΕΞΗ για το Παραμύθι και τους Ενήλικες από τη Μάρθα Παπαδοπούλου και την Αγάπη Αθανασιάδου!



«Αρχή του παραμυθιού. Καλησπέρα σας»! Έτσι συνήθως  συνήθιζαν τα παλιά χρόνια να ξεκινούν τις αφηγήσεις τους οι παραμυθάδες και οι παραμυθούδες!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα  λοιπόν διάλεξη-εισήγηση με θέμα το παραμύθι   θα παρουσιάσουν αύριο στις 6 το απόγευμα στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου  Παιονίας, η Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια ενηλίκων Μάρθα Παπαδοπούλου  και η Ψυχολόγος Αγάπη Αθανασιάδου.
Κι αν νομίζετε πως τα Παραμύθια αφορούν μόνο τα παιδιά κάνετε λάθος. Τα παραμύθια αφορούν  σημαντικά και τους ενήλικες.Αποτέλεσαν κι αποτελούν πέρα από ψυχαγωγία και πολλά άλλα! Παρηγοριά, συντροφιά, θεραπεία,πηγή σοφίας! ΠΑΡΑΜΥΘΙ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ λοιπόν αυριο! Κι έχουμε πολλά να μάθουμε καθώς κάθε γωνιά της Παιονίας είναι γεμάτη θρύλους,αφηγήσεις και παραμύθια!

Η  εισήγηση  θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και  αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ   9 Απρίλη 2016  και ώρα 6.00-8.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αξιούπολης.
ΘΕΜΑ: «Αρχή του παραμυθιού. Καλησπέρα σας». Παιδαγωγικές και Ψυχολογικές προσεγγίσεις στο παραμύθι για ενήλικες.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Μάρθα Παπαδοπούλου, Φιλόλογος - Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Αγάπη Αθανασιάδου, Ψυχολόγος.
ΑΥΡΙΟ λοιπόν  στις 6 το απόγευμα  όλοι οι δρόμοι οδηγούν  στην Αξιούπολη για να παρακολουθήσουμε την εισήγηση και να ξετυλίξουμε μαζί την «κόκκινη κλωστή...»
Υπενθυμίζω πως  οι εισηγήσεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας  είναι ανοικτές με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ  για όλους του πολίτες. Συνδιοργανωτής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας ο  Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Δημήτρης Χ. Παυλακούδης
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ  Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας  ΑΠΘ
 Πρόεδρος   Δ.Σ. Πολιτιστικού  Συλλόγου Φανού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου