Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Αυλαία στις 15 Ιουλίου για τις καλοκαιρινές εκπτώσειςΤην επόμενη εβδομάδα ανοίγει η αυλαία των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, δίνοντας της δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους προϊόντα στις καλύτερες, δυνατές τιμές.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές σε όλα τα είδη θα είναι μειωμένες έως και 50% - 60% από τις πρώτες κιόλας μέρες, ενώ οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το τέλος Αυγούστου.
Ενόψει των εκπτώσεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απέστειλε οδηγίες προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι:
* Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
* Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί αφενός μεν τους εμπόρους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για ακόμη μία φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει και να στηρίξει τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, το οποίο ούτε ποιότητα προσφέρει ούτε εγγυήσεις, ούτε αποδείξεις.

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  http://www.makthes.gr/news/reportage/123686/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου