Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ !Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε άλλο ένα show του Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Συγκεκριμένα έβαλε τις αθλητικές του φόρμες και οδήγησε το ποδήλατο του μαζί μ’ άλλα μικρά παιδιά στην ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας για την ένταξη των στρατοπέδων στο ΤΑΥΠΕΔ.

Την ίδια ώρα που διαμαρτύρονταν μ’ αυτόν τον τρόπο, το στρατόπεδο του Δήμου μας, αν είχε φωνή, θα φώναζε ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Πριν από λίγες ημέρες επισκεπτόμενοι το στρατόπεδο διαπιστώσαμε έκπληκτοι ένα οικολογικό έγκλημα που συντελείται από τη διοίκηση του Δήμου.

Τόνοι χωμάτων, κλαδιών, σκουπιδιών πάσης φύσεως και άγνωστης συστατικής μορφής, εδώ και χρόνια ίσως, αποθέτονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους εκεί κατ’ εντολή της διοίκησης του Δήμου. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή παίζουν μικρά παιδιά, άλλοι συμπολίτες μας κάνουν τη βόλτα τους ενώ άλλοι επίσης πηγαίνουν περίπατο με τα κατοικίδια ζώα τους. Παραδίπλα βρίσκονται γήπεδα αθλοπαιδιών και η εκκλησία του στρατοπέδουΕκφράζουμε την αγανάκτηση μας και τον αποτροπιασμό μας.

Καταγγέλουμε την διοίκηση του Δήμο, τον Δήμαρχο Λ. Κυρίζογλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Κουσίδη προσωπικά ενώπιον των συμπολιτών μας αλλά και ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα

Καλούμε τις κινήσεις πολιτών για τα στρατόπεδα καθώς και όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιδράσουν ώστε αυτό το έγκλημα να μην έχει και άλλες δυσάρεστες συνέπειες πέραν των υπαρχόντων.
Επισυνάπτουμε την καταγγελία μας και σχετικές φωτογραφίες.                                                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής κ Υγειονομικού ελέγχου Μ.Ε Θεσσαλονίκης ,Μοναστηρίου 15 ,Τ.Κ 54627

ΘΕΜΑ : ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4/7/2013

Κατά την επίσκεψη μου στο στρατόπεδο Μ.Αλέξανδρος πριν 15 ημέρες περίπου διαπίστωσα εκτεταμένη ρήψη σκουπιδιών , μπαζών , κλαδιών , χωμάτων και πάσης φύσεως σκουπιδιών , στο τμήμα του στρατοπέδου μεταξύ της εκκλησίας και του κλειστού γηπέδου στίβου .

Οι ρήψεις αυτές είναι εμφανές ότι γίνονται επί μεγάλο διάστημα (πιθανόν κ ετών ) αφού τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους ! Μάλιστα σε ορισμένα σημεία κ λόγω και των βροχών έχουν γίνει ένα με το έδαφος κ μπορείς να ανέβεις και να πατήσεις επάνω.
Όλα αυτά προφανέστατα γίνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου με την πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης του Δήμου δηλ.του Δημάρχου Λ.Κυρίζογλου και του Αντιδημάρχου Γ.Κουσίδη
Τα παραπάνω αποδεικνύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο και επισυνάπτω .
Επειδή στην περιοχή συχνάζουν παιδιά και γενικά κάτοικοι της περιοχής όπως και ζώα , κατοικίδια ή αδέσποτα με προφανή τον κίνδυνο για την υγεία τους και τη μετάδοση λοιμώξεων
Επειδή αυτή η εκτεταμένη ρήψη απειλεί το έδαφος με μόλυνση
Επειδή είναι πιθανός ο κίνδυνος πυρκαγιάς που απειλεί γειτονικά κτήρια και δένδρα
Επειδή μ αυτόν τον τρόπο η περιοχή γίνεται στόχος ρακοσυλλεκτών και άλλων ατόμων
Επειδή τα στρατόπεδα δεν τα θέλουμε για να αποθέτουμε κάθε λογής σκουπίδια αλλά για να δημιουργήσουμε συνθήκες αναψυχής και ευεξίας στους κατοίκους
Επειδή θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός αυτό και άκρως επικίνδυνο
Για αυτούς τους λόγους σας ζητώ να πάρετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου αυτού γεγονότος αλλά και των υπευθύνων .
 Παρακαλώ να ενημερωθώ για τις ενέργειες σας

                                                                                          Με τιμή

                                                                                           Γιώργος Κυριλλίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου