Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πότε θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα σχολεία - Πότε κλείνουν για Πάσχα και πότε ανοίγουν!


Τι προβλέπεται  για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή). Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή.

Συνεπώς, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 καθώς η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Κυριακή. Τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.
Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί δύναται να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί.
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εορτές του Πάσχα
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία δεν λειτουργούν από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα).
Ο Βασίλης Λιόντος είναι Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη ΔΑΚΕ/ΠΕ - Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου