Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνεχίζει τις εμφανίσεις του το Χορευτικό του Πολ.Συλλ.Φανού!


Μπορεί  ο Φανός  να είναι  ένα μικρό χωριό του Δήμου  Παιονίας κοντά στα σύνορα, όμως  η αγάπη μας για την παράδοση  και τον πολιτισμό είναι μεγάλη!  Ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Φανού  πιστός  στην  ανάδειξη  των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, καθώς και  των παραδοσιακών μας χορών  έχει δώσει εδώ και χρόνια έμφαση  στη λειτουργία  του  Χορευτικού μας τμήματος ενηλίκων. 

 Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του πολιτιστικού συλλόγου ΦΑΝΟΥ  στεγάζεται τους τελευταίους μήνες  στη Θεσσαλονίκη και  πραγματοποιεί τις πρόβες του  κάθε Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο  του  Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (Β.Α.Ο.)  στις  Συκιές, με χοροδιδάσκαλο τον κ.Κλεομένη  Κατσαρη.Θα θέλαμε  για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του ΒΑΟ κ.Τρελλόπουλο για τη φιλοξενία και την παραχώρηση  του χώρου.
 Πρωταρχικός στόχος  του συλλόγου μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή  η συμμετοχή  σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  και η ανάδειξη του χωριού μας και  της παράδοσής του!Στα πλαίσια αυτά, τους τελευταίους μήνες  το χορευτικό  μας τμήμα έχει εμφανιστεί  και συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων  σε πολλές  περιοχές  της  Βορείου Ελλάδας.


Στις  21 Απρίλη  συμμετείχαμε  με παραδοσιακούς χορούς   στο  Φεστιβάλ  που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  «Πολύγνωτος  Βαγής»  στην Ποταμιά της Θάσου. Εν συνεχεία στις  20 Μάη  συμμετείχαμε  σε εκδηλώσεις  στα Λαγυνά Λαγκαδά, στο σπίτι της Τέχνης Β.Ελλάδος. Στις δύο αυτές  συμμετοχές  μας  μάλιστα αρωγός μας στάθηκε  το  Λύκειο Ελληνίδων  Κιλκίς, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση  μοναδικών  παραδοσιακών στολών από  τη  Λητή  και την Αστυπάλαια.

Στις  25  Ιουνίου  το χορευτικό  μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε  για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα, ο Σύλλογος  Σμυρναίων-Μικρασιατών  Κορδελιού  Θεσσαλονίκης «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», ενώ  την αμέσως επόμενη μέρα  εμφανιστήκαμε  στο κατάμεστο  Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης  Θεσσαλονίκης, στις εκδηλώσεις  για τον Κλήδονα που διοργάνωσε  και φέτος με επιτυχία  ο  Δημιουργικός  Σύλλογος  Γυναικών  Νέαπολης  «ΕΣΤΙΑ», τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση.
 
Τέλος  την 1η Ιούλη  το χορευτικό μας συμμετείχε  στις 3ημερες Πολιτιστικές  Εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Κάμπου στο  Αγγελοχώρι της Νάουσας,παρουσιάζοντας  χορούς από την περιοχή της Καππαδοκίας.
 


Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε  εμφανίσεις  σε αρκετές ακόμη  διοργανώσεις  και  Γιορτές της Παράδοσης, καθώς στόχος όλων μας είναι  να αναδειχθεί τόσο το χωριό μας, όσο  και η σοβαρή και μεθοδική  δουλειά που γίνεται  από το χοροδιδάσκαλό μας και όλα τα μέλη του χορευτικού  όσο περισσότερο γίνεται! Σύντομα  θα σας ενημερώσουμε για  τις  περαιτέρω  συμμετοχές μας! 
ΚΑΛΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2017!


Εκ μέρους  του  Δ.Σ.  του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  ΦΑΝΟΥ  Κιλκίς 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου