Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016: ΑΥΡΙΟ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!Συνωστισμό στις μεσαίες βαθμολογίες «δείχνουν» τα στατιστικά στοιχεία!



Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/06) από το υπουργείο Παιδείας, τα στατιστικά στοιχεία για τις Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016, ενώ η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται καθώς αύριο Παρασκευή, θα αναρτηθούν στα Λύκεια, οι βαθμοί τους.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, προκύπτει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.


Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν την ίδια ημέρα, στις 14:00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr
Επίσης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι και στις 14:00 θα αναρτηθούν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.
Μηχανογραφικά δελτία
Από χθες, Τετάρτη, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτή είναι η εφαρμογή του υπουργείου, στην οποία οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων – Πανελλαδικών 2016 μπορούν εύκολα και γρήγορα να υπολογίσουν online τα μόριά τους με ένα κλικ.
ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  τους μαθητές και τις μαθήτριές μας καθώς και σε όλους του υποψηφίους της χώρας! Εύχομαι αύριο να χαμογελάσουν και οι κόποι τους να δικαιωθουν




Δημήτρης Χ. Παυλακούδης
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ  Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας  ΑΠΘ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου