Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Οκτώβριος στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ Μουσείο Θεσσαλονίκης!



Ξεναγήσεις
Δευτέρα 5, Τετάρτη 14 και Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στις 12.00 | Ένα έκθεμα διηγείται
Δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις, με το εισιτήριο εισόδου, με θέμα «Η ενδυμασία στο Βυζάντιο» από αρχαιολόγο του Μουσείου. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη προβολή για το θέμα στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη".
Διάρκεια ξενάγησης 60΄. Μέγιστος αριθμός ατόμων: 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Διαλέξεις
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Ομιλία του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912».
Η παραπάνω ομιλία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου.


Συνέδρια-Ημερίδες
Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, έναρξη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015  στις 18.00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» 
Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Το Άγιον Όρος στον 17ο και 18ο αιώνα. Από τους μεταβυζαντινούς στους νεώτερους χρόνους».
Συνδιοργάνωση: Αγιορείτικη Εστία, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Παρουσιάσεις
Tετάρτη 14 Oκτωβρίου 2015 στις 19.00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Παρουσίαση της νέας θεματικής σειράς ιστορικών βιβλίων με θέμα «H ΘEΣΣAΛONIKH ΣTON A' ΠAΓKOΣMIO ΠOΛEMO».
Συνδιοργάνωση: εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS, Mουσείο Bυζαντινού Πολιτισμού




Περιοδικές εκθέσεις                                                                                                                
   Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 | Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)                Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «μιλώ… Τεκμήρια και μαρτυρίες» στο πλαίσιο του Έτους «Μανόλης Αναγνωστάκης» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου - Νικολαΐδου». Συνδιοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 | Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «Μάχη με το χρόνο, Η συντήρηση των αρχαιοτήτων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού» στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».
Διοργάνωση: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Οκτωβρίου
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 Ξενάγηση από συντηρητή του Μουσείου στην περιοδική έκθεση «Μάχη με το χρόνο, Η συντήρηση των αρχαιοτήτων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού». Θα ακολουθήσει περιήγηση στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 Ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου

ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου