Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ:Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα! Αναγνωρίστηκε η πρόοδος, αλλά και το χάσμα.Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν σύντομη ανακοίνωση για την Ελλάδα την οποία χρησιμοποίησε και ο κος Ντάισλεμπλουμ κατά την ομιλία του.
Αρχικά οι δανειστές αναγνωρίζουν την πρόοδο που διακαώς φέρεται να αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά προειδοποιούν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις συζητήσεις.

Η ανακόινωση:
«Tο Eurogroup έκανε σήμερα ανασκόπηση της πορείας των εργασιών για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και έχει συμβάλει σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα για τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τις εργασίες τους με τα θεσμικά όργανα, με σκοπό την επίτευξη μιας επιτυχούς κατάληξης σε σύντομο χρόνο.»
  
Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το έγκυρο πλαίσιο για τις συζητήσεις. Όταν τα όργανα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη σύναψη της τρέχουσας επανεξέτασης, το Eurogroup θα αποφασίσει σχετικά με τις πιθανές εκταμιεύσεις των κονδυλίων που εκκρεμούν."
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου