Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Διάλεξη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ αύριο Kυριακή 7 Δεκέμβρη στις 6μ.μ. για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας! ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ- Κάστρα, φρούρια και οχυρά του Νομού Κιλκίς».Φίλες και φίλοι,
Ο τόπος μας, ο Νομός Κιλκίς, η μεταξύ Πάικου και Κρουσσίων χώρα όπως ορίζεται γεωγραφικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα  έχει να παρουσιάσει σημαντική ιστορία. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και μεμονωμένων περιστατικών και γεγονότων ελάχιστοι γνωρίζουμε  τι υπήρχε στον τόπο που ζούμε ή από τον οποίο καταγόμαστε στο παρελθόν.
Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας με τιμά ξεχωριστά τόσο ως επιστήμονα αλλά και ως Κιλκισιώτη στην καταγωγή προσκαλώντας με και προκαλώντας με να παρουσιάσω ως εισηγητής δύο διαλέξεις με θέμα την Τοπική μας Ιστορία!
ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΩ   ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ  στη διάλεξη-εισήγησή μου με θέμα : « ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ- Κάστρα,φρούρια και οχυρά του Νομού Κιλκίς –Γνωστές και άγνωστες πτυχές από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο».
Η διάλεξη  θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 6.00-8.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αξιούπολης

ΣΑΣ ΚΑΛΩ  να προσεγγίσουμε και να φωτίσουμε από κοινού γνωστές και άγνωστες  «στιγμές» της Ιστορίας του τόπου μας.
ΓΙΑΤΙ  Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενδιαφέρον από το να ανακαλυπτεις άγνωστες πτυχές και μυστικά της Ιστορίας του τόπου σου!ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Δημήτρης Παυλακούδης, Φιλόλογος-MA  Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής
 Φιλολογίας ΑΠΘΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου