Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στη Δυτική Θεσσαλονίκη: Πέντε μαχαιριές σε καθαρίστρια σχολείου της Νεάπολης!


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθαρίστρια στο ΕΠΑΛ (πρώην Πολυκλαδικό) Νεάπολης, η οποία έπεσε θύμα αγνώστου δράστη νωρίτερα απόψε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα περίπου στις 10 σήμερα το βράδυ και ενώ εργαζόταν σε μία από τις αίθουσες του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη, δέχθηκε από άγνωστο δράστη πέντε μαχαιριές – τέσσερις στην πλάτη και μία στο πόδι.
Μαζί της στο χώρο του σχολείου αλλά σε άλλη αίθουσα, ήταν και μία δεύτερη καθαρίστρια, η οποία και έσπευσε να τη βοηθήσει, καλώντας και την αστυνομία. Μάλιστα, οι φωνές της ήταν εκείνες που έτρεψαν το δράστη σε φυγή αμέσως μόλις την αντιλήφθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης είχε ψιλόλιγνη φιγούρα και φορούσε τζιν παντελόνι και κουκούλα.
Η τραυματίας, ελληνικής καταγωγής και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ από την αρχή της δυσάρεστης περιπέτειάς της εξακολουθεί να διατηρεί τις αισθήσεις της.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και αμέσως έδωσε εντολή σε μέλη της διοίκησης να βρεθούν στο πλευρό του θύματος, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια.
Δυστυχώς, το αποψινό περιστατικό δεν αποτελεί είδηση στην τοπική κοινωνία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλονίκη. Η αναγκαιότητα αυξημένης, σοβαρής και αποτελεσματικής αστυνόμευσης από την Ελληνική Αστυνομία έχει επισημανθεί και «καυτηριαστεί» πολλές φορές από το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.
«Η κρατική αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Η αποψινή εγκληματική ενέργεια εναντίον μιας ανυποψίαστης εργαζόμενης, μιας μητέρας μικρών παιδιών που βρισκόταν στην υπηρεσία της και εργαζόταν, αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. τότε σε λίγο καιρό θα είναι μη αναστρέψιμη», προειδοποιεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η υπομονή εξαντλήθηκε…
Δυστυχώς, παρά τις κραυγές αγωνίας της δημοτικής αρχής που έχει προσφύγει και στις εισαγγελικές αρχές με μηνυτήρια αναφορά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…
«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση χειροτερεύει», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.: «Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή μας εξαντλήθηκε.. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών για εκείνους που άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα ζητώντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης για την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών φαινομένων. Μεταξύ άλλων ζητείται η ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης και Συκεών και η ενίσχυση της στελέχωσής τους, ενώ προτείνεται και η δημιουργία Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών, για τον οποίο σκοπό μάλιστα ο δήμος διαθέτει οικόπεδο.
Το αποψινό συμβάν καταδίκασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, ευχόμενα ταχεία ανάρρωση στην άτυχη γυναίκα.
Πηγή δημοσέυσης: www.sykies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου